REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno miesto tarybos kolegijos posėdyje trečiadienį išklausius informaciją apie Vidaus reikalų ministerijos siūlymą perimti savivaldybei Medicinos centro Kauno filialo steigėjo teises ir pareigas, nuspręsta tokio siūlymo atsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA

"Visų pirma toje poliklinikoje teikiamos labai specifinės paslaugos - daugiausia pareigūnų profilaktinio patikrinimų, kurios dabar yra apmokamos iš valstybės biudžeto. 2008 m. už tokius patikrinimus valstybė įstaigai skyrė apie vieną milijoną litų. Savivaldybė, perėmusi šią įstaigą, neturėtų teisės profilaktiškai tikrinti pareigūnų sveikatos, taigi prarastų didesnę dalį anksčiau poliklinikai tekusio finansavimo. Tektų spręsti klausimą ir dėl etatų mažinimo, nes pagal nustatytas normas tokioje įstaigoje, esant dabartiniam pacientų skaičiui, turėtų dirbti 5 - 8 specialistai, o dabar šitoje poliklinikoje dirba 52 žmonės", - Eltai sakė savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorius Gediminas Jankus.

REKLAMA

Šiuo metu VRM Medicinos centro padalinys Kaune aptarnauja tik 4000 vadinamųjų prisirašiusiųjų pacientų. Kauno miesto gyventojai aptarnaujami kitose poliklinikose bei privačiuose sveikatos priežiūros centruose. Iš viso tokios paslaugos teikiamos 44 Kauno įstaigose.

Užpernai Medicinos centro filialo biudžetas buvo 1,77 mln. litų, iš jų tik 627 tūkst. litų gauti pagal sutartį su Kauno teritorine ligonių kasa, 170 tūkst. litų surinkta už mokamas paslaugas, o didžiausią biudžeto dalį (976 tūkst. Lt) sudarė valstybės lėšos už atliekamus pareigūnų sveikatos patikrinimus.

REKLAMA
REKLAMA

2008 m. birželį VRM ministro įsakymu patvirtintas Vidaus tarnybos sistemos pareigūnų privalomų periodinių profilaktinių sveikatos patikrinimų tvarkos aprašas nurodo, jog tokie patikrinimai atliekami sveikatos priežiūros įstaigose, kurių steigėja yra ši ministerija.

Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad filialas naudojasi 684 kv. m patalpomis trijuose Kauno miesto centrinėje dalyje esančiuose pastatuose. Turint vos 4000 prisirašiusiųjų pacientų, patalpų yra per daug. Be to, iki šiol neišspręstas vieno iš pareigūnų poliklinikos užimamo pastato V. Putvinskio gatvėje nuosavybės teisių atkūrimo klausimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį, primena ELTA, vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis Kaune susitiko su Kauno medicinos universiteto (KMU) klinikų generaliniu direktoriumi prof. Juozu Pundziumi. Su juo taip pat aptarė tą patį klausimą, kurį siūlė spręsti ir savivaldybei. Šį kartą ministerijos Medicinos centro Kauno filialo polikliniką pasiūlė perimti KMU klinikoms.

Klinikų vadovas patikino, kad jo vadovaujama įstaiga neatsisako teikti sveikatos priežiūros paslaugų vidaus reikalų sistemos pareigūnams, tačiau reikėtų įvertinti Medicinos centro Kauno filialo poliklinikos personalo sudėtį, kvalifikaciją, įstaigos materialinę bazę ir tuomet priimti galutinį sprendimą.

Be to, prof. J. Pundzius pasiūlė apsvarstyti dar vieną galimybę - medicinos paslaugas esamiems ir buvusiems vidaus reikalų sistemos pareigūnams bei jų šeimų nariams teikti toje gydymo įstaigoje, kurioje dabar KMU klinikų medikai jas teikia Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės karo medicinos tarnybos pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų