REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

15 įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių Seimo narių grupė kreipėsi į Seimo Pirmininkę Ireną Degutienę, prašydama jos iškviesti pasiaiškinti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininką dėl veiksmų, kurie, politikų nuomone, kompromituoja Seimo garbę ir autoritetą tarptautinėje arenoje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu laikinai VTEK pirmininko pareigas eina Stasys Vėlyvis.

Parlamentarus papiktino tai, kad VTEK ėmėsi tirti Europos Parlamento nario Valdemaro Tomaševskio pasisakymą Europos Parlamento (EP) forume susitikimo su Europos Komisijos pirmininku Žozė Manuelio Barozo (Jose Manuel Barroso) metu.

REKLAMA

Seimo narių nuomone, VTEK reikalavimas pateikti paaiškinimą dėl oficialių Europos Parlamento nario pasisakymų Europos Parlamento forume yra nepagrįstas, tai bandymas įsikišti į Europos Parlamento vidaus veiklą bei daryti įtaką EP narių pasisakymus bei veiklą.

"Komisijos veiksmai prieštarauja Europos traktatams, darbo tvarkos taisyklėms, o ypač Europos Parlamento nario statutui. Šie dokumentai garantuoja laisvą ir nepriklausomą Europos Parlamento nario įgaliojimų vykdymą. Minėti dokumentai garantuoja pasisakymų laisvę Europos Parlamento forume, dėl kurių Europos Parlamento nariui negali būti užtraukta atsakomybė nei Europos Parlamente, nei Europos Sąjungos šalyje", - sakoma kreipimesi į I. Degutienę.

REKLAMA
REKLAMA

Kreipimąsi pasirašę Seimo nariai taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad komisijos nariams turėtų būti žinoma, kad Valstybės politikų elgesio kodekso 3 straipsnis tvirtina, jog "šis kodeksas taikomas valstybės politikams, išskyrus Respublikos Prezidentą ir Europos Parlamento narius".

"Nekompetentingi, teisiškai nepagrįsti VTEK veiksmai iš blogos pusės vaizduoja Lietuvos Respublikos Seimą, nes VTEK yra Seimui atskaitinga institucija, bei Lietuvą, kurios pareigūnai nėra susipažinę su Lietuvos Respublikos bei Europos Sąjungos teise. Kadangi VTEK yra institucija atskaitinga Seimui, prašome skubiai iškviesti šios komisijos pirmininką pasiaiškinti dėl tokių komisijos veiksmų",- sakoma Seimo narių kreipimesi.

Tarp pasirašiusiųjų šį kreipimąsi yra parlamentarai Valentinas Mazuronis, Ona Valiukevičiūtė, Bronius Bradauskas, Vytautas Gapšys, Rima Baškienė, Aleksandras Sacharukas, Erikas Tamašauskas, Leonardas Talmontas, Jaroslavas Narkevičius ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų