REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„FIBA Europe“ ir Lietuvos krepšinio federacijos atstovai egzaminavo Klaipėdą dėl pasiruošimo 2011 metų Europos krepšinio čempionatui. Teigiamai įvertinti viešbučiai, kuriuose numatoma apgyventi krepšininkus ir čempionato personalą, o arenos statybvietės vaizdas svečius nei nuliūdino, nei sužavėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar vangiai kylantį Klaipėdos arenos statybų vaizdą išvydę generalinis sekretorius Naras Zanolinas ir renginių vadovė Monika Puchner nedramatizavo ir priekaištų nereiškė.

REKLAMA

„Visas problemas ir trūkumus išdėstysime, kai apžiūrėsime visus Lietuvos miestus, kuriuose ketinama rengti 2011 metų Europos krepšinio čempionatą, – žiniasklaidai teigė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius N. Zanolinas.

– Miesto vadovas mus patikino, kad arena bus pastatyta laiku. Pasitikiu federacijos ir organizacinio komiteto darbu, tikiu Lietuvos žmonėmis, kad viskas bus padaryta laiku. Žinoma, dar reikia išspręsti daugybę klausimų – pradedant nuo transporto, apsaugos, baigiant rūbinių dydžiu ir maitinimu.

REKLAMA
REKLAMA

Vasaros pradžioje į Lietuvą, taip pat ir į Klaipėdą atvyks keli mano atstovai, kurie įvertins čia atliktus darbus ir progresą. Pats čia atvažiuosiu 2010 metų vasarą, kuomet Lietuvoje vyks Europos jaunių krepšinio čempionatas“, – pridūrė jis.

Į Klaipėdos arenos statybos vietą be FIBA atstovų atvyko ir LKF prezidentas Vladas Garastas bei generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Taip pat susitikime dalyvavo Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, uostamiesčio vicemerė Judita Simonavičiūtė ir areną statančios bendrovės „Vetrūna“ generalinis direktorius Juozas Valužis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak M. Balčiūno, Klaipėdoje yra ir pliusų, ir minusų.

„Viešbučiai jau šią dieną būtų pasiruošę priimti visus dalyvius (krepšininkai apsistos centre, Naujojo Sodo g.) Kiti čempionato dalyviai gyvens viešbučiuose „Radisson Blu“, „Vecekrug“ ir „Europa“, – aut. past.).

O arena – patys matote. Finansavimas arenos statyboms yra užtikrintas. Turint pinigų, per metus tikrai galima pastatyti areną. Vakarų Lietuva privalo turėti šiuolaikišką krepšinio areną, nepasinaudoti galimybe pajūryje surengti grupių varžybų būtų nelogiška“, – sakė M. Balčiūnas.

REKLAMA

Pasiteiravus, ar yra atsarginis variantas, jei mero pažadai apie arenos statybų pabaigimą laiku nebus ištesėti, LKF atstovas atsakė: „Tegul iki kitų metų balandžio mėnesio būna pastatyta arena ir mes viską spėsime. Jei nespės, tuomet turas arba grupės varžybos bus perkeltos į Vilnių ar Kauną.“

FIBA delegacija pagausės

Šiandien į Lietuvą dar atvyks „FIBA Europe“ sporto direktorius Kosta Iljevas, o ketvirtadienį – „FIBA Europe“ prezidentas George Vassilakopoulos.

Kadangi per tris dienas yra suplanuota aplankyti visus šešis miestus (Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį, Kauną, Alytų ir Vilnių), „FIBA Europe“ vizito dienotvarkė yra labai suspausta.

REKLAMA

Vakar „FIBA Europe“ delegacija svečiavosi ir „Šiaulių“ arenoje, šiandien apžiūrės Panevėžio „Cido“ areną, lankysis Kaune (statomos arenos vietoje) ir Alytaus miesto savivaldybėje, o rytoj Vilniuje bus surengta didžiulė spaudos konferencija, kurioje bus pristatyti įspūdžiai, pliusai ir trūkumai.

Statyboms trukdo šaltis

Tiek „FIBA Europe“, tiek LKF atstovai dėl Klaipėdos arenos statybų atsilikimo nuo grafiko per daug nedramatizavo. Anot jų, „svarbiausia ne atsilikimas, o sugebėjimas jį išlyginti“.

Ramus yra ir areną statančios bendrovės „Vėtrūna“ generalinis direktorius Juozas Valužis. Jo teigimu, nuo darbų grafiko atsiliekama ne šešiomis savaitėmis, kaip yra teigiama, o keturiomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Yra objektyvios atsilikimo priežastys. Užklupo kaip reta itin šalta žiema. Kai temperatūra nukrenta daugiau nei dešimt laipsnių žemiau nulio, turime stabdyti darbus, negalime atlikti betonavimo darbų, – kalbėjo J. Valužis.

– Nereikia to dramatizuoti. Areną pastatysime laiku. Mes esame pateikę visas garantijas, neturime nei galimybių, nei noro trauktis. Jei mes būtume galvoję, kad nerealu, nebūtume pradėję darbų. Statybų grafiką planuojame išlyginti gegužės mėnesį.“

Vasarį arenos statybvietėje ketinama pradėti montuoti gelžbetonio konstrukcijas.

„Jau dabar būtų galima pradėti montuoti gelžbetonį, tačiau konstrukcijos dar gaminamos. Jau vasarį jos bus suvežtos į statybos aikštelę“, – žadėjo J. Valužis.

Paulius Matulevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų