REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atstumta meilužė užsiundė reketininkus

Nuo nekaltos naktinės žinutės prasidėjusi meilės istorija baigėsi nuostoliais bei nuosprendžiais. Dosnus vyras meilužei išleido net 50 000 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Paslaptingas nakties gaisras

Šioje istorija nukentėjusiojo, jo žmonos vardai ir pavardė pakeisti. 2008-ųjų vasarą tvarkinga ir visiškai niekuo dėta 46 metų Janina Kiseliovienė patyrė daug streso. Naktį į liepos 13-ąją, apie trečią valandą ryto, kai pats saldžiausias miegas, ėmė nenutildamas čirpti durų skambutis. Kai iš lovos pašokusi Janina pravėrė duris, susijaudinusi kaimynė riktelėjo bėgti gelbėti degantį šeimos automobilį „Volkswagen Golf“.

REKLAMA

Per kelias minutes atskubėję ugniagesiai ugnį užpylė, bet kas iš to. Dar vakar buvusi graži raudona mašina jau buvo virtusi rudų nuodėgulių krūva.

Istorija prasidėjo nuo žinutės

Antrą stresą Janina patyrė tą pačią liepos 13-ąją. Įdienojus, apie vienuoliktą valandą, suskambo jos vyro Povilo mobilusis telefonas. Tuo metu P. Kiseliovas (45 m.) lauke kaip tik apžiūrinėjo sudegėlę mašiną, todėl telefoną, paliktą namie ant stalo, pakėlė Janina.

REKLAMA
REKLAMA

„Perduok savo vyrui, kad per savaitę mums paruoštų 50 tūkstančių! – ėmė grasinti nepažįstamas vyriškas balsas. – Vieną jūsų mašiną ką tik supleškinom. Jei nebus sumokėta, degs ne tik antras automobilis, bet ir jūsų butas! Ir nebandykit kreiptis į policiją, nes tada jus abu su Povilu sušaudysim! Mirsit arba liksit invalidais!“

Ne juokais išsigandę Kiseliovai pasitarė ir kreipėsi į policiją. Kad ir kaip Povilas suko uodegą, pareigūnams ir žmonai turėjo atvirai papasakoti, kas ir dėl ko gali reketuoti.

Pasirodo, 2008-ųjų pavasarį, kai žmona miegojo, Povilas įsijungė vietinės televizijos kanalą, kuris naktimis rodo ieškančiųjų pažinčių siunčiamas SMS žinutes. Kai susidomėjęs P. Kiseliovas perskaitė, kad „vieniša mergina ieško draugo ir rėmėjo“, nesusilaikė nepasiuntęs žinutės...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunkė meilužį kiek galėjo

Nepažįstamoji atsakė, pakvietė mieste susitikti. Kitą dieną slapta nuo žmonos Povilas nulėkė į pasimatymą, kur jo laukė paslaptinga nepažįstamoji – Neringa Dambrauskytė. Išvaizdi, mokanti su vyrais bendrauti 23 metų mergina taip sužavėjo Povilą, kad tas nedvejodamas pasiūlė pratęsti draugystę.

Pasakodama apie save, Neringa nesigyrė, jog buvo įsivėlusi į tamsų prostitucijos skandalą, dėl kurio ją deportavo iš Anglijos. Ir šiaip nesakė tiesos – kad gerokai vyresnis meilužis jai terūpi tiek, kiek  gali būti naudingas.

REKLAMA

Vykdydama savo savanaudišką planą, Neringa ėmė Povilui verkšlenti neturinti kur gyventi. Susigraudinęs P. Kiseliovas užmokėjo merginai už nuomą buto, kuriame vėliau tapo nuolatinis svečias.

Gerbėjas Povilas pas damą niekada neateidavo tuščiomis. Ir kaskart atnešdavo ne kokių nors niekam nereikalingų rožių, o vertingų daiktų, gražių drabužių, auksinių papuošalų. Neringa nesikuklindavo paprašyti ir grynųjų, paskolinti savo automobilį, o meilužis visus įgeidžius dosniai tenkindavo.

Žmona paklydėliui dovanojo

Kadangi nuo meilės apakusio P. Kiseliovo dosnumas buvo didesnis nei jo alga, banke jis pasiskolino geroką sumelę. Ta greitai ištirpo dovanoms. Vėliau Povilas suskaičiavo, kad meilužei išleidęs net 50 000 litų! Tad kažin ar keista, jog po trijų mėnesių praėjus susižavėjimo kvaituliui, 2008-ųjų liepą P. Kiseliovas atsikvošėjo ir meilužei pareiškė baigiąs jo piniginei nepakeliamą draugystę. Tada naktį supleškėjo šeimos automobilis, o rytą paskambino nelemtasis reketininkas.

REKLAMA

Galima tik spėti, kokį skandalą namie sukėlė visa tai sužinojusi Povilo žmona. Tačiau Lietuvos moterys gailestingos. Janina patriukšmavo, paverkė ir... dovanojo savo paklydėliui vyrui.

Na o policija ėmė aiškintis, sekti N. Dambrauskytę, klausytis jos ir jos sėbrų telefono pokalbių.

Kriminalistai išsiaiškino, kad N. Dambrauskytė savo jaunesniam broliui Vytautui Mikmeliui (21 m.) bei pažįstamam Aleksandrui Zajčenkai pasiguodė – girdi, buvo suradusi seną, bet turtingą ir dosnų meilužį, tik bėda, kad jis 3 mėnesius rėmęs, staiga nutarė ją mesti. Iš ko dabar gyventi – negi eiti dirbti?! Neringa tikino sužinojusi, kad Povilas turįs dar daug turto. Tiesa, jis gyvenąs gana kukliai, dirbąs ne itin gerai apmokamą darbą, bet esą jai prasitaręs turįs paveldėjęs kažkokių žemės sklypų. Pasitarusi trijulė susimokė Povilą pareketuoti, o pinigus pasidalinti. O kad būtų sukalbamesnis, už plėšimą bei sukčiavimą tris kartus teistas 23 metų A. Zajčenka iš pradžių pasiūlė supleškinti vieną jo automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Patruliai išvaikė liudytojus

2008-ųjų liepos 12-ąją Neringa paprašė P. Kiseliovo paskolinti automobilį „Audi 80“. Padvejojęs Povilas pasakė paskutinį kartą sutinkąs ir padavė raktelius.

Sutemus N. Dambrauskytė, A. Zajčenka ir V. Mikmelis turėjo važiuoti į „operaciją“, bet Vytautas prisigėrė. Tad po vidurnakčio į Povilo mašiną sėdo tik Neringa su Aleksandru.

Sąmokslininkai degalinėje nusipirko 2 litrus benzino ir pasuko link daugiabučio Ežero gatvėje, kur gyvena Kiseliovai. Kad Neringos nepažintų koks atsitiktinis praeivis, ji užsimaukšlino peruką.

REKLAMA

Atvykėliai pamatė prie laiptinės stovintį raudoną Povilo „Golf‘ą“, bet iškilo nenumatyta kliūtis – tvankią naktį prie daugiabučio ant suoliuko klegėjo kažkokia vaikinų kompanija, gurkšnojusi alų.

Norėdamas nuvyti nereikalingus liudytojus, A. Zajčenka paskambino į policiją ir pamelavo, kad esą girtuokliai gatvėje triukšmaujantys, trukdantys miegoti.

Kai atskubėję policijos patruliai alaus mėgėjus išvaikė, A. Zajčenka iš mašinos bagažinės pasiėmė butelį su benzinu, prisėlinęs supylė „Golf‘ui“ po variklio dangčiu ir prikišęs žiebtuvėlį nepastebėtas pabėgo.

REKLAMA

Kol Aleksandras darė juodą darbą, Neringa sėbro ištikimai laukė sėdėdama prie vairo meilužio mašinoje „Audi 80“.



Sulaikytas nusikaltimo vietoje

Kitą dieną grąžindama „Audi 80“, N. Dambrauskytė, lyg niekur nieko, Povilo meiliai murkdama paprašė dar kartą paremti – užmokėti už buto nuomą. Tačiau P. Kiseliovas jau žinojo, kad jo antrasis automobilis buvo padegtas, įtarė, kas tai padarė, todėl atsisakė įvykdyti prašymą.

Tuomet spausti nesusipratėlį ėmėsi A. Zajčenka. Kadangi Povilas jo nepažinojo, būtent A. Zajčenka po mašinos gaisro daug kartų skambino P. Kiseliovui, kaskart nuožmiai grasindamas reikalaudavo išpirkos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policininkų pamokytas Povilas su reketininku bandė derėtis, po to sutiko atvežti pirmą išpirkos dalį – 2000 litų.

Reketininkas kelis kartus keitė susitikimo vietą, galop P. Kiseliovui nurodė liepos 23-iąją pinigus atvežti į nuošalią vietą – į aikštę prie Talšos ežero, kur stovi paauksuota Šaulio skulptūra.

Pamatęs aikštėje lūkuriuojantį P. Kiseliovą, prie jo priėjo A. Zajčenka, pasiteiravo, ar jis – Povilas, ar atsinešė pinigus. Vyrui linktelėjus, pareiškė, jog dabar reikėsią mokėti kas mėnesį. Tik nespėjo nurodyti sumos, nes staiga nežinia iš kur išdygo automobilis, iš jo iššokę „Aro“ smogikai reketininką pargriovė ir suėmė.

REKLAMA

Tą pačią dieną buvo sulaikyti ir N. Dambrauskytė su broliu V. Mikmeliu.

Bausmė švelni, bet pelnyta

Tardomi įkliuvėliai spardėsi kaip įmanydami, V. Mikmelis pradžioje buvo pasirinkęs taktiką iš viso nekalbėti. Policininkai net paprašė psichiatrijos ekspertų ištirti, ar jis – protiškai sveikas. Kai psichiatrai V. Mikmelį pripažino simuliantu, tardomasis prakalbo. Bet tik po to, kai išgirdo, kad jo sėbrai jau davę parodymus ir jis gali likti kalčiausias.

N. Dambrauskytė mėgino apsimesti apie reketą ir mašinos padegimą nieko nežinojusi. Vienintelis A. Zajčenka – o kur jam dėtis – papasakojo, kaip viskas buvę. Kadangi jam buvo nepasibaigęs teistumas už anksčiau įvykdytą nusikaltimą, jis liko už grotų, o Neringa su broliu buvo paleisti teismo laukti laisvėje.

REKLAMA

Už aktyvų dalyvavimą reketuojant Kiseliovų šeimą A. Zajčenka pasodintas 5 metams. Teismo nuosprendžiu N. Dambrauskytė nuo dosnių gerbėjų turės pailsėti ištisus 3 metus. Nusikaltime aktyviai nedalyvavęs V. Mikmelis nuteistas atlikti 80 parų administracinį areštą. Paskelbus nuosprendį, A. Zajčenka nusišypsojo, o apsukrioji sesutė su nelaiku išgerti mėgstančiu broliuku suimti teismo salėje.

Reketininkų trijulė taip pat įpareigota solidariai sumokėti Kiseliovams 30 000 litų už patirtą moralinę žalą, 1500 litų už sunaikintą automobilį ir 1000 litų už advokato paslaugas.

Na o, televizija ir toliau naktimis transliuoja skelbimus merginų, ieškančių dosnių gerbėjų.

Sigitas Stasaitis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų