REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Amerikiečių mokslininkai teigia, jog bučiniai sukelia hormoninę reakciją. Tyrimo metu jie nustatė, jog vienas kitą mylinčių žmonių bučinys, tai ne tik emocinė „baterija“, bet kartu „įjungia“ sudėtingas hormonų ir cheminių elementų reakcijas, kas labai įtakoja ir partnerių jausmus.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimu buvo siekiama išsiaiškinti, kaip paprastas lūpų trynimas gali sukelti tokia stiprią emocinę reakciją, praneša Daily Telegraph.

REKLAMA

Tyrimai parodė, jog moterims neužtenka tik bučinio, kad „chemija“ suveiktų taip paprastai, kaip vyrams. Pavyzdžiui, tam gali padėti romantiška atmosfera, prietema ir atitinkama muzika.

Mokslininkai tyrė dviejų hormonų kiekį – kortizono ir kortizolio – ir 15 porų prieš ir po bučinių bei prisilietimų. Tyrimas aprodė, jog bučiniai padidino kortizolio kiekį (streso hormonas) abiejų partnerių organizmuose, bet kortizono kiekis (hormonas, susijęs su socialine sanglauda) padidėjo tik pas vyrus. Todėl mokslininkams teko atlikti dar vieną mažiau formalų eksperimentą.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas tyrėjai nežino, kokių  būdu bučiniai sukelia tokią hormoninę reakciją, tačiau mano, jog tam įtakos turi apsikeitimas feromonais (hormonai, kurie traukia priešingą lytį). O fizinį stiprų fizinį aktyvumą sukelia romantiška meilė. Atlikus reikiamus skanavimus, išaiškėjo, jog ji smegenis paveikia lygiai taip pat kaip ir kokainas.

Bučiuojantis aktyviai veikia ir cheminiai elementai, kurių gausu seilėse. Jie padidina organizmo bendrą „psichologinį aktyvumą“ ir  sukelia „psichologinio pasitenkinimo“ jausmą, teigia mokslininkai.

Daily Telegraph

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų