REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Krašto apsaugos ministerijoje antradienį atsisveikinta su kadenciją baigusiu Baltarusijos gynybos atašė Lietuvai pulkininku Sergejumi Griščenka. Taip pat akredituotas naujasis Baltarusijos gynybos atašė pulkininkas Sergejus Zeziulinas.

REKLAMA
REKLAMA

Pulkininkas S. Griščenka apdovanotas krašto apsaugos sistemos medaliu "Už nuopelnus".

Naujasis gynybos atašė S. Zeziulinas yra baigęs Rygos aukštąją karo aviacijos mokyklą, mokėsi Žukovskio karinių oro pajėgų inžinerijos akademijoje Maskvoje. Per savo karinę tarnybą jis ėjo Baltarusijos gynybos atašė Ukrainai pareigas, dirbo Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Generaliniame štabe, nuo 2005 metų iki paskyrimo į gynybos atašė Lietuvai pareigas vadovavo Užsienio karinės informacijos ir komunikacijos centrui Baltarusijoje.

REKLAMA

Lietuvos krašto apsaugos ministerija ir Baltarusijos gynybos ministerija rengia ir įgyvendina metinius dvišalio bendradarbiavimo planus, reguliariai keičiasi ginkluotės inspektorių vizitais ir informacija apie savo karines pajėgas pagal 1999 metų ESBO Vienos dokumentą ir Lietuvos ir Baltarusijos dvišalį susitarimą dėl pasitikėjimą ir saugumą stiprinančių priemonių.

2001 metais abiejų šalių susitarimu buvo įsteigtas tiesioginis ryšių kanalas tarp Baltarusijos karinių oro pajėgų Centrinio valdymo punkto ir Lietuvos karinių oro pajėgų Oro erdvės kontrolės centro. Lietuvos ir Baltarusijos karinės oro pajėgos keičiasi informacija apie nesankcionuotus orlaivių skrydžius pasienio zonoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų