REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Katalikų Bažnyčia Lietuvoje reiškia nuoširdžią užuojautą visiems nukentėjusiems per žemės drebėjimą Haityje ir savo maldos solidarumą bei ragina visus tikinčiuosius ir geros valios žmones ištiesti dosnią pagalbos ranką šiam kraštui.

REKLAMA
REKLAMA

"Visus mus pasiekė žinios apie žemės drebėjimą Haityje, skurdžiausioje Pietų Amerikos valstybėje. Šis galingas žemės drebėjimas tapo nacionaline tautos tragedija, atnešusia gausybę skaudžių padarinių - sugriauta daugybė pastatų, žuvo tūkstančiai žmonių, tūkstančiai sužeistųjų, kurie liko be pastogės, tinkamo maisto, vandens, medikamentų, slaugos ir medicininės pagalbos. Visam nusiaubtam regionui iškyla ligų proveržio grėsmė, nes daugelis žuvusiųjų dar neatrasti. Kylanti įtampa tarp gyventojų, kurių dauguma, ypatingo skurdo paliesti, gali prasiveržti smurto proveržiu.

REKLAMA

Visose Lietuvos bažnyčiose bus renkamos aukos žemės drebėjimo Haityje padariniams šalinti. Ypač savo maldose prisiminkime visus žuvusius, tarp kurių yra ir katalikų vyskupas, seminaristai, kunigai. Nuoširdžiai kviečiame ir raginame visus atsiliepti į šią maldos ir materialinės pagalbos solidarumo akciją ir savo auka paremti žmogiškumo tragediją išgyvenančius brolius ir seseris Haityje. Palaikykime juose viltį atstatyti savo namus", - kviečia Lietuvos vyskupai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Caritas renka aukas pagalbai nukentėjusiems nuo žemės drebėjimo Haityje. Jas galima pervesti į šią sąskaitą: AB "Swedbank" Lietuvos Caritas į/k 192066334 LT257300010115125026. Mokėjimo paskirties nuorodoje rašyti: "Parama Haičiui".

Padėti nuo žemės drebėjimo Haityje nukentėjusiems žmonėms kviečia ir visuomeninė organizacija "Gelbėkit vaikus", Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija. Lietuvos užsienio reikalų ministerija per Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programą skyrė 50 tūkst. litų paramą nuo stichijos nukentėjusiems Haičio žmonėms.

Sausio 12-ąją įvykusio 7 balų žemės drebėjimo epicentras buvo apie 15 kilometrų į pietvakarius nuo Haičio sostinės Port o Prenso. Po jo pasikartojo du silpnesni požeminiai smūgiai. Iki šiol iš griuvėsių ištraukti ir masinėse kapavietėse palaidoti 70 tūkst. žuvusiųjų kūnai. Ekspertai būgštauja, kad aukų gali būti iki 200 tūkst. Jungtinių Tautų vertinimu, per žemės drebėjimą buvo sužeista mažiausiai ketvirtis milijono gyventojų, 1,5 mln. neteko pastogės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų