REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metiniame nevyriausybinių organizacijų (NVO) susitikime palankiai įvertintis informacinės, švietėjiškos, NVO rėmimo ir kitos šeimos stiprinimui skirtos veiklos, kurias pernai inicijavo, finansavo bei vykdė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM).

REKLAMA
REKLAMA

Ministro patarėja Jolanta Ramonienė pabrėžė, jog siekta atkreipti visuomenės dėmesį į šeimos vertę, kurti ir puoselėti jai palankią aplinką, aktyvinti ministerijos specialistų ir NVO bendradarbiavimą.

REKLAMA

Pernai vykdyta informavimo kampanija atskleidė gausų aktyvių, kūrybingų ir verslių šeimų ratą visoje Lietuvoje. Be to, darbdaviai ir darbuotojai buvo paskatinti ieškoti naujų galimybių, kaip geriau suderinti šeimos ir darbo įsipareigojimus, rūpintasi, kaip ir kur šeimos galėtų leisti laisvalaikį, bendrauti ir dalytis patirtimi.

Šeimų ambasadorių iniciatyva tapo paskatinimu būti visuomeniškais, kurti ne tik prasmingą šeimos gyvenimą, tačiau įsitraukti ir į bendruomenės veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikime dalyvavę nevyriausybinių organizacijų atstovai pasidžiaugė visoje šalyje ir atskiruose regionuose vykdytomis veiklomis, skirtomis šeimoms stiprinti, informuoti besiruošiančius kurti šeimą, ugdyti jaunimą, burti ir stiprinti šeimų bendruomenes. Pabrėžta ir akivaizdi socialinės reklamos, apimančios visą šalį, nauda - atkreiptas visuomenės dėmesys į šeimos poreikius. TV laidų ciklas "Gimnazistai" skatino ugdyti teigiamą jaunimo požiūrį į atsakomybę, asmeninę brandą kuriant šeimą. Aktuali informacija šeimoms skelbiama sukurtoje svetainėje www.mususeima.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šeimos politikos formavimo ir įgyvendinimo patirties nevyriausybininkai sėmėsi tarptautinėse konferencijose, seminaruose.

Ir SADM specialistai, ir NVO atstovai neabejojo, kad bendrą šeimai skirtą veiklą svarbu tęsti ir ateityje - ne tik suteikiant šeimoms galimybes dalintis gerąja patirtimi, vertinti ir branginti šalia esančius žmones, bet ir aktyviai įsilieti į savųjų bendruomenių - miesto, kaimo, kiemo - veiklą, skatinti pozityvų bendravimą.

Artimiausiu metu ketinama organizuoti projektų atrankos konkursą šeimos gerovės srityje dirbančioms organizacijoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų