REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pilietinės demokratijos partija (PDP), vadovaujama buvusio parlamentaro Algimanto Matulevičiaus, UAB "Naujamiesčio būstas" turės sumokėti per 1 tūkst. 700 litų dėl įsiskolinimo už suteiktas komunalines paslaugas, paskelbė teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas, pirmadienį buvo išnagrinėta civilinė byla pagal ieškovo UAB "Naujamiesčio būstas" ieškinį atsakovui PDP dėl įsiskolinimo už suteiktas paslaugas priteisimo.

REKLAMA

Ieškovas nurodė, kad tarp jo ir atsakovo 2006 metais buvo sudaryta pastato administravimo sutartis, pagal kurią UAB "Naujamiesčio būstas" įsipareigojo teikti atsakovui gyvenamojo namo bendrojo naudojimo patalpų eksploatavimo, komunalines ir priežiūros paslaugas, o atsakovas įsipareigojo sumokėti ieškovui už suteiktas paslaugas pagal pateiktas PVM sąskaitas-faktūras.

Anot ieškovo, atsakovas laikotarpiu nuo 2008 m. gruodžio 31 d. iki 2009 m. rugsėjo 30 d. nevykdė pareigos mokėti už jam suteiktas paslaugas ir už šį laikotarpį susidarė 1642,44 lito įsiskolinimas.

REKLAMA
REKLAMA

PDP nepateikė atsiliepimo į pareikštą ieškinį per teismo nustatytą terminą, tad teismas išnagrinėjo bylą rašytinio proceso tvarka ir priėmė sprendimą už akių. Teismas visiškai patenkino ieškinį bei priteisė iš PDP UAB "Naujamiesčio būstas" naudai 1642,44 lito įsiskolinimo bei 65 litus bylinėjimosi išlaidų.

Teismo teigimu, partija, kaip patalpų naudotoja, nesilaikė teisės aktais bei šalių pasirašyta sutartimi nustatytos pareigos mokėti už bendro naudojimo objektų administravimą ir priežiūrą.

Šis teismo sprendimas negali būti apskundžiamas apeliacine ar kasacine tvarka. PDP per 20 dienų nuo jo priėmimo dienos turi teisę paduoti Vilniaus miesto 2 apylinkės teismui pareiškimą dėl sprendimo už akių peržiūrėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų