REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kol kas neskuba vertinti generalinio prokuroro Algimanto Valantino darbo, bet pabrėžia, kad tai daugiau sistemos problema negu asmeninė.

REKLAMA
REKLAMA

"Laukiu oficialių svarstymų Seime, kai bus priimtas tam tikras nutarimas. Tuomet jį peržiūrėsime. Esu pasirengusi kitą savaitę susitikti su generaliniu prokuroru ir žiūrėsime, kaip spręsime jo ateities likimą. Kaip minėjau, yra didele dalimi sistemos problema, ne asmeninė, todėl laukiu Seimo sprendimo", - pirmadienį žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Kaip ELTA skelbė, penktadienį Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas konstatavo, kad generalinis prokuroras A. Valantinas netinkamai vykdė savo pareigas, nesugebėjo koordinuoti vadovaujamos institucijos veiksmų, tačiau jam nebus reiškiamas nepasitikėjimas, nebus kreipiamasi į Prezidentę siūlant atleisti generalinį prokurorą. Komitetas, svarstęs siūlymus papildyti savo išvadas dėl vadinamosios pedofilijos bylos tyrimo, atmetė parlamentarų Gintaro Songailos ir Kazimiero Uokos siūlymą pripažinti, kad A. Valantinas sulaužė priesaiką.

REKLAMA
REKLAMA

Komitetas pritarė redaguotam parlamentaro Eriko Tamašausko siūlymui dėl netinkamai atliktų generalinio prokuroro pareigų.

Sudaryta darbo grupė iki antradienio dar peržiūrės komiteto pateiktus pasiūlymus. Komiteto nutarimui dar turės pritarti Seimas.

Komitetas pritarė siūlymui pripažinti, kad Generalinės prokuratūros, Kauno miesto apylinkės prokuratūros, Kauno apygardos prokuratūros pareigūnai, kontroliavę du žmones galimai nužudžiusio Drąsiaus Kedžio mažametės dukters seksualinio išnaudojimo bylos tyrimą, netinkamai atliko teisės aktais numatytas funkcijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų