REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Popiežius apsilankė sinagogoje

Romos katalikų bažnyčios galva popiežius Benediktas XVI apsilankė didžiausioje Romos sinagogoje ir taip pamėgino nuslopinti tarp katalikų ir žydų išaugusią įtampą. Benediktas XVI tapo pirmuoju popiežiumi per paskutiniuosius 24 metus apsilankiusiu šioje Didžiojoje Šventykloje.

REKLAMA
REKLAMA

Popiežius ragino katalikus ir žydus palaikyti atvirą dialogą ir dribti kartu vardan siekio išspręsti iškylančias problemas, tokias kaip skurdas ar epidemijos.

REKLAMA

„Kaip mokė Mozė ir Evangelijoje patvirtino Jėzus, visi įsakymai ir susumuojami vienama pagrindiniame – mylėti Dievą ir savo artimą“ - teigė popiežius.

Benediktas XVI teigia, kad katalikai ir žydai tam tikru mastu dalijasi bendru dvasiniu paveldu, tačiau tai dažnai lieka nepastebima.

„Tai yra mūsų pareiga atsakyti Dievo kvietimui, stengtis palaikyti atvirą erdvę dialogui, abipusei pagarbai, draugystės augimui, bendram liudijimui mūsų laiko iššūkių atžvilgiu. Visa tai kviečiai mus bendradarbiauti vardan žmonijos gėrio“ - kalbėjo Benediktas XVI.

REKLAMA
REKLAMA

Popiežiaus vizitas sinagogoje yra dalis kasmet turinčios vykti Katalikų dialogo su judaizmu dienos. Tiesa, pernai ši diena nevyko.

Vatikano ir žydų santykius aptemdė katalikų siekis paskelbti šventuoju Antrojo pasaulinio karo laikų popiežių Pijų XII ir panaikinti ekskomunikaciją Holokaustą neigiančiam dvasininkui Richardui Williamsonui.

Žydai teigia, kad Pijus XII nedėjo daug pastangų siekdamas apsaugoti žydus nuo Holokausto, o popiežius Benediktas XVI savo ruožtu aiškina, kad Pijus XII siekė padėti žydams veikdamas užkulisiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų