REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Energetikos monopolijos LEO LT išardymo sąlygos įplieskė žodžių karą tarp visuomenininkų ir energetikos ministro Arvydo Sekmoko.



Negi laikomas nežinioje

Energetikos monopolijos LEO LT išardymo sąlygos įplieskė žodžių karą tarp visuomenininkų ir energetikos ministro Arvydo Sekmoko.



Negi laikomas nežinioje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Energetikos ministras A. Sekmokas yra vargšas, kuriam reikėtų dažniau išeiti į žmones ir pasidairyti po pasaulį“, – mano Jungtinio demokratinio judėjimo (JDJ) lyderis teisininkas Kęstutis Čilinskas. Taip jis komentavo ministro pasisakymą, esą energetikos monstro LEO LT sutarties išardymo modelio kritikai siekia nuversti Vyriausybę.

REKLAMA

K. Čilinskas pakartojo savo ankstesnį teiginį, kad A. Sekmokas nėra korumpuotas, o tiesiog laikomas nežinioje. „Sutartį su bendrove „NDX energija“ pasirašė vargšas A. Sekmokas. Vyriausybės nutarimą, kuris sutartį palaimino, pasirašė vargšė krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, nes premjeras Andrius Kubilius gerai žino, ką reiškia parašai ant tokių dokumentų“, − teigė teisininkas.

Jis įsitikinęs, kad ministras A. Sekmokas yra atitrūkęs nuo pasaulio ir per daug susireikšminęs. „Sveika būtų ir ministrui, ir partijos vadovams pasidomėti, kuo gyvena paprasti žmonės. JDJ turi pakankamai kitokios veiklos, kuri visai nesusijusi su pretenzijomis į kokias nors šiltas vietas“, − apie ministro užuominas dėl neva kritikų siekio versti Vyriausybę kalbėjo K. Čilinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Puola tamsios jėgos?

Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams atstovaujantis A. Sekmokas dėl LEO LT sutarties nutraukimo modelio kritikos turi savo nuomonę:

 „Manau, už to slypi jėgos, kurios yra suinteresuotos pakeisti dabartinę Vyriausybę.“

Teiginius, kad sutartimi Vyriausybė faktiškai įkeitė valstybės turtą, energetikos ministras vadina išsigalvojimais. „Sugalvoti, aišku, galima ką tik nori. Ką čia daug kalbėsi“, − numojo ranka ministras.

Vyriausybė ir ją remiantys ekspertai laikosi nuomonės, kad geresnio būdo likviduoti LEO LT nebuvo, nors ir pripažįsta, kad 680 mln. litų „NDX energija“ gauna beveik už nieką, o VST privatizavimas – labai abejotinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų