REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į AB "Klaipėdos energija" jau kreipėsi 55 daugiabučių namų bendrijos ir 3 bendrijoms nepriklausančių namų gyventojai, kurie pareiškė norintys mokėti už karštą vandenį taip, kaip ir anksčiau, už paslaugą atsiskaitant AB "Klaipėdos vanduo".

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai apskaičiavo, kad karšto vandens tiekėju pasirinkus "Klaipėdos energiją", vieno kubinio metro karšto vandens, temperatūros palaikymo ir "gyvatuko" kaina padidėtų 8 Lt su pridėtinės vertės mokesčiu, arba 21 proc.

REKLAMA

Pavyzdžiu buvo pasirinktas standartinis plytinis 5 aukštų namas Kauno gatvėje. Apskaičiuota, kad vidutinis namas pagal dabartinę sistemą už kubinį metrą karšto vandens bei temperatūros palaikymą moka 39,16 Lt, o "Klaipėdos energijai" tapus karšto vandens tiekėju - mokėtų 47,45 Lt.

Tokie skaičiai buvo pateikti penktadienį miesto politikų, savivaldybės administracijos, vandens ir šilumos tiekėjų, daugiabučių namų administratorių bei bendrijų atstovų susitikime.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrijų atstovai teigė, kad paprasčiausia yra ne organizuoti gyventojų sutikimą, o rinkti jų parašus. Tam, kad namo gyventojai pasirinktų, reikia 50 proc. plius vieno gyventojo parašo.

Uostamiesčio politikai rekomendavo klaipėdiečiams pritarti esamos tvarkos nekeitimui. Klaipėdiečiai apsispręsti turi iki balandžio 1-osios, o raštus AB "Klaipėdos energija" pateikti iki gegužės 1-osios.

Žinia, uostamiestyje karšto vandens tiekėjo iki šiol nebuvo, tačiau nauji teisės aktai reikalauja iki gegužės 1-osios apsispręsti. Jei gyventojai parašų nerinks, jiems automatiškai bus primetama nauja tvarka ir paslauga pabrangs.

"Sistema dirba tvarkingai, gyventojus tenkina esama tvarka. O tų teisės aktų reikėjo Vilniui, Kaunui, kitiems miestams, kuriuose sistema nesutvarkyta", - teigė uostamiesčio meras Rimantas Taraškevičius.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų