REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kasdieniniai kalcio ir vitamino D maisto papildai gali sumažinti tikimybę, kad lūš įvairaus amžiaus moterų ir vyrų kaulai, tačiau vien tik vitaminas D nesuteikia jokios bent kiek reikšmingesnės apsaugos, teigia britų mokslininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Jie išnagrinėjo duomenis apie 68517 žmonių, kurių amžiaus vidurkis buvo 70 metų ir kurie buvo dalyvavę septyniuose tyrimuose, kuriuose buvo stebimas vitamino D arba vitamino D ir kalcio gebėjimas sumažinti lūžius.

REKLAMA

Analizė parodė, kad vitaminas D kasdieninėmis dozėmis nuo 10 iki 20 mikrogramų neapsaugo nuo kaulų lūžio. Tačiau kartu vartojant kalcį ir vitaminą D, sumažėjo klubo ir apskritai lūžių rizika, galbūt sumažėjo ir stuburo lūžių.

Tyrimo rezultatus paskelbė žurnalo „British Medical Journal“ internetinė svetainė, praneša „HealthDay News“.

Mokslininkai ragina atlikti daugiau vitamino D poveikio tyrimų, ypač jo duodant didesnėmis dozėmis ir be kalcio.

REKLAMA
REKLAMA

Dr. Opinder Sahota iš Karalienės medicinos centro Notingeme rašo, kad vis didėja supratimas, jog kalcis kartu su vitaminu D yra efektyvesnis apsisaugoti nuo stuburo slankstelių lūžių nei vien tik vitaminas D.

Pasak jo, būtina atlikti daugiau tyrimų, siekiant nustatyti efektyviausius kalcio ir vitamino D kiekius, vartojimo trukmę ir metodus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų