REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskichas teigia turintis žinių, kad Europos Sąjungos (ES) pinigai yra panaudojami ne taip gerai, kaip giriasi Premjeras Andrius Kubilius ir eurokomisaras Algirdas Šemeta.

REKLAMA
REKLAMA

Europarlamentaro žiniomis, Lietuva ne pirmauja ES lėšų panaudojimo srityje, o velkasi kaimynams iš paskos, tuo tarpu Vyriausybė manipuliuoja skaičiais, klaidindama visuomenę ir verslininkus.

REKLAMA

"Pagal oficialius rodiklius Lietuva šiandien panaudojo 3 mlrd. 666 mln. litų ES paramos, tačiau tai yra netiesa. Beveik trečdalis šios sumos iš tikrųjų verslo nepasiekė. Beveik 1 mlrd. litų, skirtų pagal programas "Jessica" ir "Jeremy" pastatų atnaujinimui ir paramai verslui Lietuvoje, yra Europos investicijų banke Liuksemburge. Sutartys dėl šių pinigų pervedimo Lietuvos bankams nepasirašytos ir neaišku, kada tai bus padaryta. Be to, vangiai vyksta verslui skirtų lėšų panaudojimas pagal programą "Lyderis 1". Iš beveik 800 mln. litų, kuriuos prašo Lietuvos verslininkai, valdžia teskyrė 200 mln. litų", - sako V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Vyriausybė tikina, kad šios lėšos yra panaudotos, o ES paramos gavimo procesas vyksta sklandžiai, tikrovėje, europarlamentaro teigimu, parama yra smarkiai sumažinta, verslas negavo net pusės prašomų lėšų.

"Preliminariais skaičiavimais, ES paramos panaudojimas Lietuvoje tesiekia 9 proc. Pagal šį rodiklį mes smarkiai atsiliekame nuo mūsų kaimynų latvių, estų ir lenkų. Tačiau šio fakto valdantieji nenori pripažinti ir žaidžia virtualiais skaičiais. O Lietuvos verslas miršta dėl Vyriausybės atsainumo ir neprofesionalumo. Todėl raginu skubiai peržiūrėti ES paramos verslui skyrimo tvarką ir paspartinti jau skirtų lėšų įsisavinimo procesą", - sako Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų