REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statistikos duomenimis, kiekvienais metais vien JAV registruojama iki 3500 susirgimų lūpų odos vėžiu. Tai sudaro net 10 proc. visų odos vėžio atvejų. Specialistai pabrėžia, kad lūpų vėžys plinta daug greičiau nei kitų organų ir sukelia rimtą grėsmę sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dermatologų, nemažą dalį susirgimų lemia iš pirmo žvilgsnio nepavojinga priemonė - lūpų blizgis. Pasirodo, jis ant lūpų fokusuoja ultravioletinius spindulius, kurie sukelia ląstelių pažeidimus. Ypač pavojingi blizgiai, suteikiantys spindesio, jie pritraukia daugiau kenksmingų saulės spindulių. Specialistai  sako, kad pavojingesnis apatinės lūpos vėžys, nes kyla grėsmė, kad liga paveiks ir greta esančius limfmazgius.

REKLAMA

Dauguma žmonių įvairias kūno vietas saugo tepdami apsauginiais kremais, tačiau dažnas net nesusimąsto, kad tokia pat apsauga būtina ir lūpoms. Prieš bet kokį blizgėsį lūpas rekomenduojama tepti specialiu apsauginiu balzamu nuo saulės SPF 30, ypač jei ketinate lepintis saulėje bent 20 minučių. Taip pat dermatologai pataria reguliariai apžiūrėti lūpas.

Pastebėjus baltas ar oranžines dėmes ar pažeidimus, įtrūkimus, kurie neužgyja per dvi savaites, būtina kreiptis į specialistus.

Kad nesusidurtumėte su grėsmingu lūpų vėžiu, specialistai pataria rūpintis lūpų oda: tepti ją apsauginiu balzamu, naudoti matinius lūpdažius, kuriuose yra titano dioksido arba cinko oksido - šie komponentai veiksmingai apsaugo odą nuo ultravioletinių spindulių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų