REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Izraelyje sulaikytas kulto lyderis, laikęs vergių haremą

Izraelio policija sulaikė įtariamą religinio kulto lyderį, kuris, kaip manoma, seksualiai išnaudojo mažiausiai 30 moterų, kurios nuo jo susilaukė vaikų. 59 metų Goelis Ratzonas yra kaltinamas išprievartavimais, pavergimu ir kraujomaiša, skelbia „Haaretz“.

REKLAMA
REKLAMA

Per 7 mėnesius trukusį slaptą tyrimą Izraelio policija išsiaiškino, kad vyras įtikindavo moteris kartu su juo apsistoti apleistuose, perpildytuose butuose Tel Avive. G. Ratzonas buvo sulaikytas antradienį, kai policija surengė kratas 3 butuose, kur buvo rastos 17 moterų ir 39 vaikai.

REKLAMA

Nuo sulaikymo momento policija neleidžia, kad vyrą fiksuotų vaizdo kameros, nes baiminamasi, kad jis moterims gali pasiųsti slaptus ženklus, reiškiančius nurodymą nusižudyti. Kartu su G. Ratzonu buvo sulaikytos 2 moterys, kurios, kaip įtariama, padėjo jam vykdyti savo nusikaltimus arba ben jau slėpė juos. Likusios 15 moterų kartu su savo vaikais buvo perkeltos į specialias prieglaudas.

Remiantis taisyklių rinkiniais, rastais butuose, G. Ratzonas savo „žmonoms“ drausdavo bendrauti su kitais vyrais, valgyti mėsą, rūkyti, gerti alkoholinius gėrimus ar nepadoriai rengtis.

REKLAMA
REKLAMA

Moterys būdavo baudžiamos, jei drįsdavo ginčytis, liežuvauti ar klausti, kur eina G. Ratzonas. Vaikai, kuriems pagal tėvą būdavo suteikiamas Goelio vardas, hebrajų kalba reiškiantis „gelbėtoją“, turėdavo bučiuoti savo tėvo pėdą, kai jis apsilankydavo.

Pats save dvasiniu guru laikantis vyras savo gyvenimo nuo viešumos neslėpė. Praėjusiais metais rodytame dokumentiniame filme jis prisipažino turintis 89 vaikus su daugiau kaip 30 moterų. Dokumentiniame filme kai kurios moterys kalbėjo, kad įvykdys masinę savižudybę, jei kas nors bandys  pakenkti jų lyderiui, kurį jos vadino pasaulio gelbėtoju.

Dokumentiniame filme G. Ratzonas pasakojo, kaip patraukdavo moteris. „Aš esu nuostabus. Turiu viską, ko moteris nori“ - teigė jis.

Kol kas G. Ratzoną leista suimti 12 dienų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų