REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ilgais žiemos vakarais ne tiek jau daug pasirinkimo, kur ir kaip prasmingai leisti laisvą laiką, jei netenkina televiziniai ar didžiųjų kino ekranų brukalai. Todėl antradieniniai susitikimai „Skliauto“ klube galėtų būti puiki proga kino gurmanams ne tik peržiūrėti retą filmą (iš serijos „ar matei? kur gauti?“), bet ir sužinoti šiek tiek daugiau:

REKLAMA
REKLAMA

- kas yra Nepriklausomas kinas?

- kaip ir kodėl gimsta/gyvuoja/miršta Nepriklausomo kino studijos?

- kaip keitėsi Nepriklausomas Amerikos kinas nuo XX a. pradžios iki šių dienų?

- kaip Nepriklausomo filmo savitumas įtakoja  ir gaivina Holivudo kiną?

- ką, kaip ir kodėl kūrė nepriklausomi režisieriai: Jim Jarmusch, Steven Soderberg, Richard Linklater, Quentin Tarantino, Robert Rodriquez, John Waters, Kevin Smith, Spike Lee, Harmony Korine, Woody Allen, Wes Anderson, Michael Moore, Hal Hartley ir kt.

REKLAMA

Paskaitų ciklą ves Muzikos ir Teatro akademijos Kino istorijos dėstytojas Stasys Baltakis, baigęs teatro meno magistratūrą Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje bei Kalifornijos Menų Institute, Kanadoje dėstęs Viktorijos Kino mokykloje bei Vankuverio dramos mokykloje „Lyric“.  

Kiekvieną antradienį  bus pristatomas konkretus režisierius, jo įtaka Nepriklausomam kinui, ką jis teigė ir kaip jį išgirdo žiūrovas, kaip įvertino kritikai.  Pažiūrėsime jo svarbiausią arba įtakingiausią  kino kūrinį, po peržiūros aptarsime filmą, režisierių ir save tame filmo supratime. Daugelis filmų bus rodomi anglų kalba (su lietuviškais arba rusiškais titrais).

REKLAMA
REKLAMA

Sausio 19 d. 19 val. - pirmoji „Nepriklausomo kino istorijos” paskaita, kurios metu kartu su S.Baltakiu apžvelgsime visą paskaitų ciklo esmę bei susipažinsime su  režisieriaus Dennis Hooper kūryba.  

Denis Hooper - tapytojas, fotografas, skulptorius ir ryškaus nepriklausomo, dar vadinamo „road movie“ (kelio filmo), pastatyto 1969 metais, „Easy Rider“ („Nerūpestingas keliauninkas“) režisierius, aktorius ir scenaristas, apdovanotas Kanuose. Filmas dar ir po keturiasdešimties metų savo netradiciniu pasakojimu tiesiog prisega žiūrovus prie ekrano.

Iki pasimatymo antradieniais „Skliauto“  klube!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų