REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tauragiškio verslininko Giedriaus Baciuškos boulingo pastato istorija atsidūrė Konstituciniame teisme. Aukščiausia šalies teisinė institucija priėmė Jurbarko rajono apylinkės teismo prašymą ištirti, ar įpareigojimas nugriauti arba pertvarkyti statinį neprieštarauja Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

Ginčas dėl G.Baciuškos pastato Jurbarke tęsiasi jau kelerius metus. Pasibaigus jo statybai, greta pastato, kuriame įsikūrė bankas, kavinė ir boulingas, gyvenanti jurbarkiškė Ligita Baltrušaitytė kreipėsi į teisininkus prašydama apginti jos interesus. Pasak verslininko pastato kaimynės, naujasis statinys buvo pastatytas nesilaikant jo projektiniuose dokumentuose ir leidimuose nurodytų aukščio reikalavimų.

REKLAMA

Jurbarko rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Kęstutis Gaubys gavo Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos bei Tauragės apskrities viršininko administracijos dokumentus, kuriuose nurodyta, kad pastatas pastatytas pažeidžiant nustatytus aukščio reikalavimus. Šis prokuroras ir kreipėsi į teismą bandydamas apginti visuomenės interesą.

Gavęs prokuroro pareiškimą ir pradėjęs nagrinėti bylą, Jurbarko rajono apylinkės teismas kreipėsi į Konstitucinį teismą. Jurbarko teismo teisėjai mano, kad neteisinga, kai įstatymai neleidžia pačiam teismui pasirinkti, kada reikia, o kada ne statinį griauti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų