REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcijos narė Dangutė Mikutienė ir Socialdemokratų partijos frakcijos narys Vytenis Povilas Andriukaitis užregistravo nutarimo projektą, įpareigojantį Seimą kreiptis į Konstitucinį Teismą su klausimu, ar sveikatos sistemos reformą atitinka Konstituciją.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentarai siūlo Seimui prašyti Konstitucinio Teismo ištirti, ar Vyriausybės nutarimas "Dėl sveikatos priežiūros įstaigų ir paslaugų restruktūrizavimo trečiojo etapo programos patvirtinimo" pagal reguliavimo apimtį ir normų turinį, taip pat pagal įsigaliojimo tvarką neprieštarauja Konstitucijos preambulėje įtvirtintam teisinės valstybės, taip pat teisėtų lūkesčių, teisinio tikrumo, teisinio saugumo, asmenų lygybės, sąžiningos konkurencijos principams bei Vyriausybės, Sveikatos draudimo, Konkurencijos ir Sveikatos sistemos įstatymams.

REKLAMA

Šį nutarimą pasirašė ne tik opozicijai, bet ir valdančiai koalicijai priklausantys Seimo nariai, kuriems kyla abejonių ne tik dėl sveikatos sistemos pertvarkos ekonominio pagrįstumo, bet ir dėl jos teisėtumo.

Taip pat D. Mikutienė surinko 51 Seimo nario parašus, kad toks nutarimas Seime būtų svarstomas ateinantį antradienį, sausio 19 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų