REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasak britų psichologų, magijos pamoka turi būti įtraukta į privalomųjų dalykų sąrašą vidurinėse mokyklose. Profesorius Richard Wiseman teigia, kad burtai leidžia paaugliams labiau pasitikėti savimi bei didina jų sumanumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Magijos ir iliuzijos pamoka yra gyvybiškai reikalinga. Besimokant šio amato, paaugliai išmoksta disciplinos, kitų žmonių supratimo. Skirtingai nei kompiuteriniai žaidimai, magija priverčia jaunimą daugiau kontaktuoti su savo šeima ir draugais. To pasekoje, jie atsikrato bendravimo baimės.”

REKLAMA

Žinoma, idėjos lieka idėjomis ir artimiausiu metu vargu ar bus imtasi konkrečių priemonių. Tačiau psichologai, nenuleisdami rankų, nusprendė praktiškai įrodyti savo teorines prielaidas. Jie ištyrė 50 paauglių: pusė jų mėnesį mokėsi magijos mokslo, kita pusė ne.

Eksperimentas parodė, kad mokiniai, lankę magijos užsiėmimus, yra labiau pasitikintys savimi, turi geresnę fantaziją ir yra apsukresni.

Britų psichologai tikisi, kad šis eksperimentas paskatins valdžią imtis atitinkamų priemonių. Tačiau liko vienas neišspręstas klausimas: kaip į tokios pamokos įvedimą reaguotų bažnyčia?

Interia.pl, Balsas.lt/Jaunimas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų