REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius neturi tvirtos nuomonės, ar į Lietuvos atkūrimo dvidešimtmečio minėjimą reikėtų pakviesti Baltarusijos Prezidentą Aleksandrą Lukašenką.

REKLAMA
REKLAMA

"Turėtume pasitarti diplomatiniuose pasitarimuose, ar į tokią šventę kviesti A. Lukašenką. Dėl Rusijos Prezidento Dmitrijaus Medvedevo pakvietimo, manau, kad tai yra geras dalykas. Atvyks ar neatvyks - pamatysime. Tai Lietuvai - svarbi šventė, kaimynus tikrai yra gerai pasikviesti. Kartu yra galimybė ir kaimynams parodyti, kaip vertina mūsų svarbią šventę", - ketvirtadienį žurnalistams sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Vyriausybės vadovas leido suprasti, kad Prezidentas A. Lukašenka "turi dar kai ką nuveikti iki Kovo 11-osios".

"A. Lukašenka turi dar kai ką iki Kovo 11-osios nuveikti, kad būtų mums geresnių galimybių apsispręsti būtent dėl jo pakvietimo", - sakė A. Kubilius.

Lietuvos ir Baltarusijos santykius temdo problemos sprendžiant Sausio 13-osios bylą. Kaip pranešama žiniasklaidoje, trečiadienį Lietuvos užsienio reikalų ministerija įteikė notą dėl atsisakymo suteikti Lietuvai teisinę pagalbą šioje byloje. Lietuva siekia dviejų Baltarusijoje esančių įtariamųjų - generolo Vladimiro Uschopčiko ir Stanislavos Juonienės - ekstradicijos.

REKLAMA
REKLAMA

Premjero A. Kubiliaus teigimu, Baltarusija turi galimybių įgyvendinti teisinio bendradarbiavimo sutartį ir suteikti teisinę pagalbą.

"Nebūtinai galima kalbėti vien tik apie išdavimą Lietuvai, bet apie teisinių procedūrų įvykdymą, kad ir pačioje Baltarusijoje - pavyzdžiui, apklausiant V. Uschopčiką šioje byloje", - sakė A. Kubilius.

Vyriausybės vadovas nenorėjo atsakyti, ar sieja Baltarusijos pagalbą Sausio 13-osios byloje su A. Lukašenkos pakvietimu į Lietuvos nepriklausomybės šventę.

"Aš palikčiau šį klausimą diplomatų rankose", - į žurnalistų klausimą atsakė Premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų