REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos prezidento administracijoje svarstomas įsako dėl interneto naudojimo „reguliavimo“ tvarkos projektas, pranešė „Naviny.by“.

REKLAMA
REKLAMA

Baltarusijos žurnalistų asociacijos pirmininkė Žana Litvina naujienų agentūrai „BelaPAN“ salė, kad šis projektas nebuvo svarstomas su suinteresuotomis organizacijomis.

REKLAMA

Pranešama, kad šiame projekte numatyta perregistruoti visus šalyje veiksiančius interneto resursus remiantis Baltarusijos Ministrų tarybos patvirtinta tvarka. Ji savo ruožtu turės būti suderinta su šalies prezidento administracijai pavaldžiu Operatyviosios analizės centru. Būtent šiai įstaigai bus privaloma pateikti informaciją apie įregistruotus interneto resursus.

Projekte taip pat numatyta, kad visi interneto ryšio paslaugų teikėjai ir visi juridiniai bei fiziniai asmenys, teikiantys su interneto ryšiu susijusias paslaugas, privalės identifikuoti vartotojus, kuriems jie suteikė savo paslaugas.

Daugelio ekspertų manymu, jei Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka išleis tokį įsaką, šalies teisėsaugos ir specialiosios tarnybos turės teisinį pagrindą „atjungti“ jiems nepatinkančias interneto svetaines.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų