REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos vyriausybė iš antro karto priėmė Izraelio užsienio reikalų ministerijos atsiprašymą už „žeminantį elgesį“ su Turkijos ambasadoriumi. Turkijos užsienio reikalų ministerija informavo, kad po antrojo Izraelio atsiprašymo laikanti šį incidentą nebeaktualiu.  

REKLAMA
REKLAMA

Izraelio užsienio reikalų viceministro Dani Ayalono laiške Turkijos ambasadoriui Izraelyje sakoma, kad jis neketinęs diplomato įžeisti asmeniškai. Izraelio atstovas atsiprašė dėl savo demaršo ir paprašė savo atsiprašymą perduoti izraeliečių labai gerbiamai „turkų tautai“.

REKLAMA

Turkijos premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas pareiškė, kad iš Izraelio gautas „lauktas atsakymas“. Anksčiau šalies prezidentas Abdullah Guelis buvo pažadėjęs uždaryti ambasadą Jeruzalėje, jei Turkijos nebus deramai atsiprašyta.

Diplomatinį abiejų šalių konfliktą sukėlė Izraelio reakcija į Turkijoje rodomą serialą „Vilkų slėnis“. Jame Izraelio kariškiai vaizduojami kaip daugelio taikių palestiniečių mirties kaltininkai, o Izraelio specialiųjų tarnybų darbuotojai – kaip vaikų grobikai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Izraelio užsienio reikalų viceministras Dani Ayalonas, išsikvietęs Turkijos ambasadorių Ahmetą Oguzą Celikkolą, išreiškė protestą dėl Turkijoje rodomo filmo turinio. Šio susitikimo, kurį filmavo TV operatoriai, aplinkybės Turkijos pusės buvo įvertintos kaip „įžeidžiamos“ ir „žeminančios“. Tukrkija iškart atšaukė savo ambasadorių ir pagrasino visai uždarysianti savo ambasadą Jeruzalėje.

Turkija ir Izraelis jau ne vieną dešimtmetį glaudžiai bendradarbiauja daugelyje sričių, tarp jų ir karinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų