REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ šiandien Turkijoje žais lemiamas Eurolygos 10-ojo turo rungtynes su Stambulo „Fenerbahce Ulker“ klubu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos klubas kol kas turi 2 pergales ir 7 pralaimėjimus, Turkijos – atitinkamai 3 ir 6.

Kaip ir praėjusį sezoną, kauniečiai prieš paskutines rungtynes vėl priversti skaičiuoti taškų skirtumus. Jei „Žalgiris“ Stambule laimės bent 6 taškų persvara, nepriklausomai nuo kitų rungtynių baigties iš karto keliaus į TOP–16 varžybas.

REKLAMA

Jei kitose A grupės rungtynėse Liono „Asvel“ išvykoje pralaimėtų Zagrebo „Cibona“ komandai, žalgiriečiams pakaktų pergalės ir 3 taškų skirtumu. Laimėjus 1 ar 2 taškų skirtumu, tektų laukti „Asvel“ sėkmės.

Įsprausti į kampą

Nors „Žalgiris“ šio vakaro dvikovoje neturi teisės pralaimėti, komandos treneris Ramūnas Butautas dėl to nepanikuoja: „Mes esame įsprausti į kampą ir neturime kur trauktis. Turkijoje visiems sunku žaisti, bet kol turime šansą, rankų nenuleisime ir padarysime viską, kas įmanoma.“

REKLAMA
REKLAMA

Į Stambulą neišvyko du žalgiriečiai. Dėl čiurnos traumos Kaune liko geriausias Eurolygos kovotojas dėl atšokusių kamuolių Travisas Watsonas (vid. 10,7 per rungtynes) ir nugaros skausmus kenčiantis Žygimantas Janavičius.

„Susižeidęs buvo ir Tadas Klimavičius. Laimei, trauma nėra tokia rimta. Tačiau sunku tikėtis, kad krepšininkas žais visa jėga“, – nerimavo R. Butautas.

Žais greitai

„Žalgirio“ treneris išskyrė stipriąją „Fenerbahce Ulker“ pusę – aukštaūgius. Net trys šio klubo puolėjai – Oguzas Savasas (213 cm), Omeras Asikas (211 cm) bei Semihas Erdenas (210 cm) – žaidžia ir Turkijos rinktinėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jie remiasi žaidimu po krepšiu ir dažnais perdavimais snaiperiams prie tritaškio linijos. Atsižvelgdami į tai, kuriame savo gynybos sistemą“, – aiškino R.Butautas.

„Žalgirio“ gynėjas Martynas Pocius tikisi, kad jo komandai pavyks pademonstruoti greitą krepšinį: „Esame greitesni, todėl stengsimės varžovus „apibėgti“. Sėkmingai sužaidę gynyboje ir atkovoję kamuolį, rūksime į greitą puolimą“.

Pirmojo rato dvikovą Kaune rezultatu 84:78 laimėjo „Fenerbahce Ulker“. Turkams tai buvo paskutinė pergalė Eurolygoje – vėliau jie pralaimėjo ketverias rungtynes iš eilės.

„Gaila, kad tik paskutinėse rungtynėse spręsis, ar pateksime į TOP–16 varžybas, – apgailestavo Stambulo klubo treneris Bogdanas Tanjevičius. – Tačiau gerai, kad žaisime namie, palaikomi savo sirgalių.“

Rungtynių Stambule pradžia – šiandien 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų