REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsiskaityti Valstybės kontrolei šiemet gali tekti visoms šalies sveikatos priežiūros įstaigoms. Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotoja Agnė Bilotaitė siūlo į šių metų valstybės audito programą įtraukti ir klausimą, ar teisingai naudojamos biudžeto lėšos perkant medicinos įrangą.  

REKLAMA
REKLAMA

Taip siekiama išsiaiškinti neefektyvaus valstybės lėšų naudojimo mastus ir kuo greičiau užkirsti kelią tolesniam jų švaistymui sveikatos priežiūros sektoriuje.

REKLAMA

Būtinybę atlikti išsamų auditą A.Bilotaitė įžvelgė kartu su Antikorupcijos komisija apsilankiusi kai kuriose sveikatos priežiūros įstaigose, kur akvaizdžiai neproporcingai ir neefektyviai buvo naudojami mokesčių mokėtojų pinigai brangiai įrangai įsigyti.

„Dažna gydymo įstaiga yra prisiėmusi didelius finansinius įsipareigojimus dėl brangiai pirktos medicininės įrangos, kuri dėl įstaigos geografinės padėties, dydžio, specifikos ir daugelio kitų veiksnių yra panaudojama retai, o kartais iš viso nenaudojama dėl įrangos sudėtingumo ar net ją galinčių naudoti specialistų stygiaus. Daugelyje įstaigų nustatomi neproporcingi darbuotojų, ypač vadovų, atlyginimai“, – pranešime spaudai cituojama A.Bilotaitė.

Seimo Audito komitetas Valstybės kontrolės pateiktą audito programą svarstys sausio 15 dieną.     

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų