REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Google“ pranešė, kad nuo šiol visi nauji „Gmail“ vartotojai prie savo pašto paskyros jungsis pagal saugų HTTPS protokolą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, ryšys su „Gmail“ pašto serveriais šifruojamas saugumo sumetimais. „Google“ pašto vartotojai saugų prisijungimo naudojant HTTPS protokolą būdą galėjo pasirinktinai naudoti dar nuo 2008 metų, tačiau dabar jis bus automatiškai suteiktas visoms naujoms „Gmail“ paskyroms.

REKLAMA

„Google“ oficialiame tinklaraštyje teigiama, kad ryšio su „Gmail“ serveriais šifravimas turėtų padidinti asmens duomenų apsaugą naudojantis viešaisiais „Wi-Fi“ tinklais ar interneto kavinių paslaugomis. Kadangi HTTPS sumažina ryšio spartą, vartotojai galės apsispręsti dėl savo prioritetų ir šifruoto ryšio galės atsisakyti. Tai galima padaryti savo „Gmail“ paskyros „Settings“ skyrelyje.

Jau naudojantys „Gmail“, pakeitę ryšio saufumo nuostatą, taip pat galės pereiti prie saugaus HTTPS ryšio. Iškilus techniniams nesklandumams naudojant HTTPS, siūloma užsukti į šį konsultacijų tinklalapį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų