REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Lufthansa“ planuoja skraidyti į Iraką

Vokiečių oro bendrovė „Lufthansa“ paskelbė apie planus pirmą kartą per 20 metų pradėti skrydžius į Irako sostinę Bagdadą iš Frankfurto ir Miuncheno.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, „Lufthansa“ svarsto galimybę šią vasarą skraidyti ir į šiaurinės šalies dalies miestą Erbilą.

REKLAMA

Jei pasitvirtintų planai, „Lufthansa“ taptų pirmąja Europos aviakompanija, siūlančia reguliarius reisus į Bagdado tarptautinį oro uostą, anksčiau pavadintą diktatoriaus Sadamo Huseino garbei. „Lufhansa“ į Iraką kursavo nuo 1956-ų iki 1990-ųjų, kada prasidėjo Persijos įlankos karas.

Keli oro vežėjai jau skraidina keleivius į šią šalį. Pavyzdžiui, „Iraqi Air“ siūlo reguliarius skrydžius iš Švedijos ir Vokietijos. Į ramesnį šiaurinės provincijos miestą Erbilą skraido austrų avialinijos „Austrian Airlines“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų lapkritį Irako turizmo atstovai lankėsi prestižinėje „Worl Travel Market“ parodoje Londone. Ten jie bandė rasti potencialių investuotojų, kurie padėtų atkurti suniokotą šalies infrastruktūrą ir atnaujinti 784-is Irako viešbučius.

Karo nusiaubta šalis ilgus šimtmečius buvo intelektualinė islamo pasaulio sostinė. Irakas garsėjo pasiekimais astronomijoje, literatūroje, matematikoje ir muzikoje. Šalyje yra įsikūrę trys UNESCO paveldo objektai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų