REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva dalyvaus pasaulinėje parodoje "Expo 2010", kuri šiemet vyks Kinijoje, nors tam dar trūksta maždaug 5,5-6 mln. litų. Vyriausybė tikisi, kad prie šalies dalyvavimo šioje parodoje prisidės privačios ir valstybinės įmonės, taip pat svarstoma šiam tikslui panaudoti Europos Sąjungos lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

"Biudžete yra numatyti pinigai paviljono nuomai ir personalui. Šiandien svarstėme, iš kur paimti papildomų pinigų paviljono įrengimui, kultūrinei programai ir t. t. Be to, kas numatyta biudžete, dar reikia 5,5-6 mln. litų", - po trečiadienį Vyriausybėje vykusio pasitarimo sakė aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

REKLAMA

2010 m. valstybės biudžete Lietuvos dalyvavimui parodoje "Expo 2010" numatyta skirti 4,5 mln. litų.

"Prašysime privačių įmonių, valstybinių įmonių pagalbos. Taip pat buvo aptarta, kad galbūt galima panaudoti šiek tiek europinių lėšų, tačiau jos yra labai specifinės paskirties, todėl daug jų naudoti negalime", - paklaustas, kur bus ieškoma trūkstamų lėšų, kalbėjo G. Kazlauskas.

Šanchajuje (Kinija) šiemet vyksiančios parodos tema - darnus miestas. Ministro teigimu, Lietuva konkurso būdu jau yra išsirinkusi projektą, kuris bus demonstruojamas parodoje, tačiau kol nebuvo aišku, ar bus pakankamai lėšų, nebuvo pasirašinėjamos jokios sutartys.

REKLAMA
REKLAMA

"Pati idėja jau atrinkta. Dabar jau būtina kuo skubiau pasirašyti sutartį, kad iki gegužės 1 d. (parodos pradžia - ELTA) spėtume įrengti paviljoną", - teigė G. Kazlauskas.

Pasak už Lietuvos dalyvavimą parodoje atsakingos ministerijos vadovo, tokios parodos kaip "Expo 2010" didina Lietuvos žinomumą pasaulyje.

"Praeitais metais buvo abejojama, ar dalyvauti, tačiau vėliau nuspręsta, kad Lietuva privalo dalyvauti. Kinija yra didelė valstybė ir mums svarbi partnerė. Iš esmės Lietuvą mes visų pirma pristatysime kinams, bet tokiose parodose apsilanko ir dideli turistų srautai", - sakė aplinkos ministras.

Lietuva šiemet savo paviljono nestatys, o jį nuomos. G. Kazlausko teigimu, taip daro dauguma parodoje dalyvaujančių šalių. Paviljono su daline apdaila nuoma pusmečiui, kurį tęsis paroda, kainuoja apie 2,5 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų