REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusiais metais dainininkai nuolat guodėsi dėl sumažėjusių koncertų, sunykusių honorarų. Po švenčių LŽ kalbinti atlikėjai buvo optimistai: šiemet jie planuoja itin darbingus metus, o kai kurie net vyksta ilsėtis į tolimus kraštus.

REKLAMA
REKLAMA

Asta Pilypaitė šventes praleido darbingai, tačiau spėjo ir su artimaisiais pabūti: „Per Kūčias dažniausiai susirenka visa šeima, su dukromis aplankome senelius. Mergaitės tuomet persirengia fėjomis ir parodo savo programėlę - padainuoja, prasimano įvairių žaidimų, visiems įteikia dovanėlių.“ Per Kalėdas Asta paprastai koncertuoja, ir tai jos atžalas liūdina. Ypač vyresnėlė pabara mamą.

REKLAMA

Asta džiaugėsi, kad praėjusį gruodį jai sekėsi - kiekvieną savaitgalį koncertavo. „Žinoma, anksčiau gruodis būdavo kur kas aktyvesnis. Tačiau žinant, kokia situacija Lietuvoje, man sekėsi gerai. Kadangi nebuvau pernelyg užimta, galėjau ramiau pasiruošti Kalėdoms, nereikėjo verstis per galvą, - įžvelgė pranašumų atlikėja. - Galima sakyti, kad 2009-aisiais skyniau tai, ką buvau pasėjusi užpernai.“ Asta užsiminė, jog šiemet laukia ir tikisi naujų vėjų savo gyvenime, ypač kūrybinėje aplinkoje, nes turėjo „nemažai laiko viską apmąstyti“, tačiau konkretesnių planų neatskleidė.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu moteris su dukromis mėgaujasi atostogomis. „Ilgai miegame, einame ant kalnelio čiuožinėti, prasimanome daugybę žiemos pramogų. Esu visiškai atsipalaidavusi, niekur neskubu, todėl ne veltui kyla ir daugiau minčių apie kūrybą“, - kalbėjo dainininkė.

Asta pasidžiaugė, kad šiemet ją aplankė itin dosnus Kalėdų Senelis. „Gavau kelionę į JAV. Tai ir kalėdinė, ir gimtadienio dovana. Išvyksiu beveik per savo gimimo dieną (gimusi sausio 16-ąją) ir grįšiu po mėnesio. Ši kelionė bus tikrai poilsinė. Iš pradžių turėjau minčių ne tik atostogauti, bet ir surengti keletą koncertų. Paskui numojau ranka ir pamaniau: argi negaliu pagaliau pailsėti, nejau nenusipelniau?“ - prisipažino Asta. Į kelionę atlikėja leisis be dukterų, tačiau žada su jomis šiemet būtinai nulėkti į šiltuosius kraštus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viliaus taurelė su seneliu

Vilius Tarasovas per šventes ne tik darbavosi, bet ir spėjo su bičiuliais bei šeima pašvęsti. „Kūčias ir Kalėdas visada stengiuosi praleisti ne scenoje, o su šeima. Per Kalėdas buvome pas tėvus, paskui aplankėme senelius - su seneliu išlenkėme po taurelę. Per penkiolika muzikavimo metų tikrai buvo tokių Naujųjų, kai nedirbome, o šventėme, kaip ir visi kiti“, - patikino Vilius.

Praėjusių metų dainininkas negalėtų labai peikti, tačiau finansų krizę vis dėlto pajuto. „Sumažėjo renginių, bet jokios tragedijos nebuvo. Nesėdėjome rankų sudėję, užteko koncertų. Pagaliau galėjome daugiau atsipūsti. Praėjusius metus net galėčiau vadinti laimingais. Dukra pradėjo lakstyti, tad visi įspūdžiai susiję su ja. Visus metus žavėjausi savo mažyle. Po kelių mėnesių jai bus dveji. Dukrai tai tikras atradimų metas, mes taip pat su ja kasdien išgyvename ką nors nauja. Įspūdžiai, patirti su vaiku, pralenkė net mano muzikines naujienas - praėjusiais metais išleidau albumą. Tačiau jis nublanksta. Kas turi atžalų, supranta, kad nieko brangiau ir svarbiau už jas negali būti“, - tvirtino Vilius. Šiemet atlikėjas jau turi muzikinių planų, bet dar nenori jų įvardyti. „Svarstėme su Violeta, kur galėtume pailsėti, tačiau nieko konkretaus nenusprendėme. Matyt, važiuosime pavasarį ar rudenį. Planuojame ir iki Los Andželo, pas Amerikos lietuvius nukeliauti“, - prisipažino dainininkas.

REKLAMA

Natalija pernai „pasimokė“

Natalija Zvonkė - itin dažnai žiniasklaidoje švysčiojanti asmenybė. Praėję metai jai buvo darbingi. „Ir pamokantys, labiau teigiami negu neigiami. Iš visko, kas nutinka bloga, gali pasimokyti. Kaip tik pernai išsipildė viena didžiausių mano svajonių - grupė „Yva“ surengė tikro garso koncertą. Buvo puiku. Be to, „Yvos“ studija sėkmingai veikia ir per krizę - neuždarėme jos. Negaliu skųstis, kad mums blogai. Žinoma, palyginti su ankstesniais piko metais, pasirodymų turėjome mažiau, tačiau mums jų užtenka. Štai ir šį savaitgalį koncertuosime“, - džiaugėsi Natalija.

REKLAMA

Naujuosius ji sutiko su grupe ant scenos Šiauliuose. Į koncertą lydėjo ir vyras Deividas. „Naujuosius sutikau dirbdama, o Kūčias ir Kalėdas leidome namie. Deivido mama žemaitė, tad per šventes ant stalo - gausybė tradicinių žemaičių patiekalų. Kai kurių anksčiau nė nebuvau ragavusi. Niekada nesu koncertavusi per Kūčias ar pirmąją Kalėdų dieną, net nesu sulaukusi tokio pasiūlymo“, - tvirtino atlikėja.

Moteris prisipažino, kad gruodį turėjo labai daug filmavimų, dalyvavo įvairiose laidose, dainavo naujametėse laidose ir tikėjosi atsipūsti sausį. „Dabar rengiuosi „Žvaigždžių duetams“, tad kiekvieną savaitę - filmavimai. Artimiausiu metu nebus galimybių toliau išvažiuoti. Kaip ir visi žmonės tikiuosi, jog šie metai bus geresni, tačiau nepamirštu, kad nieko gyvenime nenutinka veltui“, - įsitikinusi Natalija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per šventes - jokių koncertų

Dauguma atlikėjų noriai koncertuoja per šventes, o štai Gytis Paškevičius nuo 2000-ųjų atsisakė tokios tradicijos. „Tuomet tvirtai nusprendžiau Kalėdas ir Naujuosius metus sutikti šeimos bei draugų būryje“, - pasakojo atlikėjas. Ir patikino pats priėmęs tokį sprendimą, o ne spaudžiamas šeimos.

Praėję metai dainininkui labiausiai įsiminė tuo, kad jis pagaliau pirmą kartą drauge su žmona išvyko atostogauti. „Dabar visa šeima svarstome, kad galėtume važiuoti paslidinėti. Šiemet turiu nemažai muzikinių planų, tačiau tikrai neleisiu albumo, nes tai nuostolinga. Užtat ketinu parengti naują koncertinę programą. Atostogausiu iki sausio 16 dienos, o tuomet jau prasideda darbai. Kai bus daugiau veiklos, poilsį reikės pamiršti“, - sakė Gytis.



Diana MIELIAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų