REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jordanietis gydytojas, nužudęs septynis CŽV darbuotojus Afganistane, išplatintame video ragina visus džihadistus atakuoti JAV objektus ir taip atkeršyti už Pakistano Talibano vado Baitullah Mehsud žūtį.

REKLAMA
REKLAMA

Video, parodytame al-Jazeera televizijos, matyti Humanas Khalilas Abu Mulalas al – Balawis, kurį CŽV ruošė kovai prieš Al-Qaidą, sėdintis su B. Mehsudo įpėdiniu. Arabiškai jis patvirtino, jog Pakistane veikiančios talibų pajėgos priglaudė musulmonų kovotojus iš viso pasaulio.

REKLAMA

„Mes niekada nepamiršime savo emiro B. Meshudo”, - kalba H. al-Balawis. „Mes visada reikalausime keršto dėl jo mirties tiek Amerikos viduje, tiek už jos ribų. Tai visų emigrantų, priglaustų mūsų emiro, pareiga”.

32-ejų metų H. al-Balawis buvo dvigubas ( o galbūt ir trigubas – jei pasitvirtins jo ryšiai su Al-Qaida) agentas, dirbęs CŽV ir Jordanijos žvalgybai. Jis buvo pakviestas į CŽV būstinę Afganistano rytuose, nes pažadėjo suteikti informaciją apie aukšta Al-Qaidos pareigūną. Vietoj to, vyras susiprogdino, kartu nusinešdamas dar septynių CŽV pareigūnų gyvybes.

REKLAMA
REKLAMA

Išplatintame video H. al-Balawis šaipėsi iš JAV ir Jordanitos žvalgybos, tikinčių, jog jis dirba jiems. „Emigrantas nesiderės dėl savo religijos ir jos neparduos netgi jei už tai jam į dešinę ranką įdėtų saulę, o į kairę – mėnulį”, - kalbėjo jis, cituodamas Koraną.

Video baigiasi H. al-Balawio pažadu, jog Pakistano Talibanas, vadovaujamas Hakimullaho Mehsudo kovos iki pergalės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų