REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Togo futbolininkai: mes nebėgsime kaip bailiai (dar atnaujinta)

Nepaisant Togo valdžios pareiškimo, jog šalies rinktinė atšaukiama iš Afrikos Nacijų taurės turnyro, patys futbolininkai nusprendė žaisti, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Žaidėjas Thomas Dossevi agentūrai AFP tvirtino, jog žaidėjai norėtų likti Angoloje taip pagerbdami tris žuvusius per ataką.

REKLAMA

Alaixys Romao tvirtino, jog jie nenori išvykti kaip bailiai.

Togo vadovai pareikalavo Angolos pasiaiškinti, kodėl atvykeliai nebuvo perspėti apie tai, jog įvažiuoti į Cabindą, kur buvo apšaudytas autobusas, yra pavojinga.

Pateko į pasalą

Togo futbolininkai prieš pat Afrikos Nacijų taurės startą pateko į pasalą – užpuolikai nušovė autobuso vairuotoją ir dar apie 30 min. šaudė į rinktinės narius. Iš viso žuvo keturi autobuse buvę žmonės, tarp jų ir vienas futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Bene ryškiausios Togo futbolo žvaigždės – „Manchester City“ puolėjas Emmanuelis Adebayoras bei „Aston Villa“ saugas Moustapha Salifou – taip pat buvo autobuse, tačiau jiems pavyko pabėgti nenukentėjusiems.

E. Adebayoras anglų žurnalistams trumpai nupasakojo, kas įvyko:

„Į mus šaudė apie 30 minučių. Viskas, ką galėjome daryti, slėptis ir melstis bei prašyti Dievo, kad leistų mums gyventi. Staiga pamatėme parkritusį vieną iš mūsų komandos žaidėjų. Jo kūne buvo daugybė kulkų. Jis smarkiai kraujavo, šaukė ir verkė, o vėliau prarado sąmonę. Tai buvo siaubinga.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš viso užpuolimo metu nukentėjo ne mažiau nei penki žmonės. Tarp jų du futbolininkai: vartininkas Obilale Kossi bei gynėjas Serge Akakpo. Rumunų FC „Vaslui“ klubas patvirtino, jog praėjusį sezoną komandą papildęs gynėjas S. Akakpo buvo sunkiai sužeistas.

„Pasaloje Angoloje buvo sužeistas Serge Akakpo. Jo gyvybei grėsė pavojus. Į futbolininką pataikė dvi kulkos, jis prarado daug kraujo. Gydytojai futbolininko būklę stabilizavo. Gynėjo artimieji pranešė, kad jam buvo sėkmingai atlikta operacija“, – oficialiame pranešime skelbia Rumunijos ekipa.

REKLAMA

„Aston Villa“ trumpame pranešime paskelbė, jog ekipos narys M. Salifou yra šoko būsenos, tačiau sveikas.

Šaudė kaip į šunis

Togo rinktinė jau pirmadienį turėjo Afrikos Nacijų taurėje susigrumti su Ganos nacionaline komanda, tačiau dėl šio išpuolio Togo rinktinė gali iš viso nebedalyvauti pirmenybėse.

Saugas Alaixys Ramao galvoja apie blogiausią ir mano, kad jo šalies komanda atsisakys kautis Afrikos Nacijų taurėje.

„Tikrai negalvojome, kad taip atsitiks, – kalbėjo jis. – Tai tiesa, mes nenorime žaisti. Visų pirma, galvojame apie sužalotųjų sveikatą. Buvo daug kraujo.“

REKLAMA

Daug žinių apie jų sveikatą nėra, nes futbolininkai buvo išgabenti į skirtingas ligonines.

Togo rinktinės ir „Nantes“ puolėjas Thomas Dossevi Prancūzijos žiniasklaidai sakė: „Aš esu sveikas, tačiau keletas žaidėjų nukentėjo. Esame ligoninėje. Į mus šaudė kaip į šunis. Kad išvengtumėme kulkų, slėpėmės apie 15-20 minučių.

Viskas atrodė gerai, ir staiga galingas artilerijos ugnies sprogimas. Kiekvienas bandė save apsaugoti, bet išvengti kulkų buvo tiesiog neįmanoma. Esu sukrėstas.

Kai mes palikome autobusą, klausėme savęs, kodėl mus. Klausėme savęs, kas įvyko. Mes verkėme ir dėkojome Dievui.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Togo futbolininkų autobusas buvo užpultas šiaurinėje Angolos provincijoje Kabindoje.

Angolos vyriausybė pareiškė, kad tai – teroro aktas.

Priminsime, kad Afrikos Nacijų taurės varžybos prasidės jau po dviejų dienų. Daugiausiai dėl saugumo yra nerimaujama ir prieš 2010 metų pasaulio futbolo čempionatą, kuris taip pat vyks Afrikoje – Pietų Afrikos Respublikoje.

Togo rinktinė FIFA reitinge žengia tik šiek tiek žemiau nei Lietuvos nacionalinė komanda – 71 vietoje. Tuo tarpu lietuviai yra 62-i. 

Togo rinktinė boikotuos turnyrą

Prancūzijos žiniasklaida praneša, jog per pasalą žuvo keturi autobusu važiavę žmonės. Tarp jų ir vienas futbolininkas.

Žuvo 25 metų komandos atsarginis vartininkas Kodjovi Obilale, vyriausiojo trenerio asistentas Abalo Amelete bei spaudos atstovas Stanislas Ocloo.

Dar vakar buvo pranešta, jog pirmąją auka tapo autobusą vairavęs vyras.



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų