REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicijos lyderis, partijos Tvarka ir teisingumas vicepirmininkas Valentinas Mazuronis kreipėsi į šalies generalinį prokurorą Algimantą Valantiną dėl viešojo intereso gynimo valstybei ir jos piliečiams patyrus itin didelę žalą.

REKLAMA
REKLAMA

"Vakar (ketvirtadienį - ELTA) šalies vadovė Dalia Grybauskaitė Lietuvos žmonėms viešai įvardijo, kad Ignalinos atominės elektrinės uždarymui tinkamai pasiruošti trukdė politinis elitas, kurį maitino monopolizuota rinka. Prokuratūros įstatymas numato priedermę prokurorams ir savo iniciatyva imtis viešojo intereso gynybos. Aš prašau įstatymo jam suteikta galia imtis veiksmų ir nustatyti, kurie politikai tinkamai neatliko tarnybos pareigų, jų neatlikimu padarė didžiulę žalą Lietuvos valstybei ar iš to negavo piniginio atlygio", - sakė V. Mazuronis.

REKLAMA

Politiko teigimu, ne vienus metus kirbėjo įtarimai, kad net ir už Seime priimamų kai kurių įstatymų kyšojo dujų ir elektros tiekėjų monopolistų interesai. "Galbūt tie interesai buvo tokie dideli, o maitinimas toks stiprus, kad atominė elektrinė, tenkinant monopolininkų įgeidžius, buvo uždaroma tam uždarymui net nepasiruošus, ir dėl Ignalinos atominės elektrinės darbo pratęsimo iki 2012 metų niekas net piršto nejudino. Nes kitaip sunku atsakyti į elementarų klausimą - kodėl elektrinė buvo uždaryta tam uždarymui tinkamai nepasiruošus?", - klausė Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

"Tvarkiečių" frakcijos Seime vadovo V. Mazuronio teigimu, šalies vadovė netiesiogiai įvardijo, kad politikai, kurie pagal teisės aktus yra valstybės tarnautojai, tinkamai neatliko savo pareigų. Parlamentaras primena, kad valstybės tarnautojams už netinkamą pareigų atlikimą arba jų neatlikimą nustatyta baudžiamoji atsakomybė.

"Prokuroras, gindamas įstatymus, Lietuvos valstybę ir jos piliečius, nedelsdamas privalo imtis konkrečių veiksmų, pavesti valstybės institucijų, įstaigų vadovams ir pareigūnams atlikti patikrinimus ir revizijas ir nutarimu reikalauti atlikti valstybės pareigūno, valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens veiklos tarnybinį patikrinimą ir pasiūlyti patraukti juos drausminėn, tarnybinėn ar baudžiamojon atsakomybėn", - sakė Seimo opozicijos lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų