REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

G.Vagnorius: sunkiai įsivaizduoju darbą A.Kubiliaus vyriausybėje

Į didžiąją politiką sugrįžtantis ekspremjeras Gediminas Vagnorius neatsisakytų tapti ministru, tačiau valdantieji, siekiantys sustiprinti koaliciją jo atstovaujama politine jėga, kol kas baidosi tokios minties.

REKLAMA
REKLAMA

Portalui „Balsas.lt“ G. Vagnorius teigė, jog kitaip nei teigia oponentai, jis visiškai sėkmingai susidorojo su 1998 m. Rusijos krizės padariniais. „Buvome dar tų metų viduryje sukūrę 42 punktų antikrizinę programą, prognozavome nuostolius ir jų beveik išvengėme. Tų metų biudžeto deficitas tebuvo 0,4 proc., o valstybės skola tesiekė kelis šimtus milijonų litų“,– dėstė G. Vagnorius.

REKLAMA

Pasak politiko, jei dabartinis premjeras Andrius Kubilius tikrai mano, jog jam tuo metu teko susidoroti su G. Vagnoriaus politikos sukelta krize – jis „nusikalba“. „Pamirštama, kad valdžią tuomet A. Kubiliaus vyriausybė perėmė ne iš manęs, o iš kito populitso – Rolando Pakso“,– sako jis.

G. Vagnoriaus teigimu, dabartinė A. Kubiliaus vyriausybė piktnaudžiavo gąsdinimu ir nusmukdė ūkį, nors ir ankstesnė Gedimino Kirkilo vyriausybė yra kalta dėl to, kad neatsakingai didino kai kurias išlaidas prieš pat krizę ir valdžios perdavimą. „Esu pernelyg sąžiningas, kad kaltinčiau buvusias vyriausybes net tada, kai pats nesu valdžioje. Tai viena, o antras dalykas – žmonėms tiesą sakyti reikia, bet piktnaudžiavimas žmonių gąsdinimu išveja iš vidaus ūkio vartotojus ir investuotojus, padaro daug žalos. Taip ir įvyko“,– sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar ir dabar taikytų „žiauriąsias akcijas“ verslui, praktikuotas jo premjeravimo metais, G. Vagnorius taip pat siūlė nesivadovauti sukurtais stereotipaois. „Žiauriossio akcijos tuomet buvo taikomos prieš didelių nmokesčių grobimo taškus, kurie buvo Klaipėdos uoste ir Lazdijų muitinėje. Tai nebuvo kažkoks masinis visų persekiojimas, kaip dabatr pasakojama“, - teigė jis

Neskuba priimti

Valdantieji kol kas neskelbia, kokiomis sąlygomis pasikviestų „Vienos Lietuvos“ frakciją ir G. Vagnoriaus vadovaujamą neparlamentinę Krikščionių konservatorių socialinę sąjungą (KKSS) į koaliciją. Spėjama, kad už dalyvavimą koalicijoje „Viena Lietuva“ gali pareikalauti postų vyriausybėje, rašo dienraštis „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalis konservatorių būtų nepatenkinti, jeigu „Viena Lietuva“ siūlytų G. Vagnorių paskirti ministru. Neoficialiai užsimenama, kad jis galėtų pretenduoti į ūkio arba užsienio reikalų ministro postus.

„Būtų sudėtinga įsivaizduoti bendradarbiavimą, jeigu būtų keliama tokia sąlyga“, – teigė J. Razma.

G. Vagnorius aptakiai kalba apie susijungusių „Vienos Lietuvos“ ir KKSS galimą įsitraukimą į valdančiąją koaliciją.

„Aš sunkiai įsivaizduočiau darbą A. Kubiliaus Vyriausybėje. Mes nekeliame jokių išankstinių sąlygų dėl postų, tačiau jeigu Vyriausybė būtų reformuojama ir su mumis būtų kalbama apie įsitraukimą į bendrą darbą, mes neatmestume tokios galimybės“, – sakė jis.

G. Vagnorius informavo, kad Seimo pirmininkė Irena Degutienė jau prieš kurį laiką pateikė „Vienai Lietuvai“ bendradarbiavimo parlamente gaires ir dėl to jau esą susitarta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų