REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Lietuvoje nevyriausybines organizacijas, dirbančias vaiko gerovės srityje, vienijanti NVO vaikams konfederacija šiemet rengiamoje kasmetinėje šventėje ,,Vaikų žvaigždynas“ suburs apie 600 globos namų vaikų ir jaunimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Didžiausia ir brangiausia dovana likimo nuskriaustam vaikui – tai žmogiškas dėmesys. Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad garsūs Lietuvos žmonės, menininkai, sportininkai imasi iniciatyvos ir atsakomybės padėti patiriantiems sunkumus ir savo darbais rodo pavyzdį kitiems, taip tapdami asmeninės socialinės atsakomybės šaukliais. Kalėdų švenčių išvakarėse mus netikėtai pradžiugino krepšininko Lino Kleizos iniciatyva įsteigti savo fondą ir pasirašyti sutartį su NVO vaikams konfederacija, jaunimo kumyrai renginyje „Vaikų žvaigždynas“ sutiko vaikams parengti ir parodyti nemokamą programą“, - teigė NVO vaikams konfederacijos direktorė Irena Pranskevičiūtė.

REKLAMA

,,Vaikų  globos auklėtiniai bei rizikos grupei priklausantys vaikai ir jaunimas kartu su populiariausiomis šalies muzikos grupėmis ir atlikėjais - „G&G Sindikatu”, “69 Danguje”, Atlanta, Haroldu, renginyje debiutuojančia grupe „Trys“ - suspindės šventiniame koncerte. Labai džiaugiamės ir dėkojame už muzikantų ir socialinių partnerių – leidyklos „Alma Literra“, šokio kolektyvo „Polėkis“, renginio vedėjo Audriaus Bružo, leidyklos  „Baltos lankos“ ir Lietuvos kino studijos – paramą. Be jų šis renginys negalėtų įvykti“, - pasakojo I. Pranskevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, šventė prasidės šokio kolektyvo  „Polėkis“ „snaigių“, kurios suksis P.Čaikovskio gėlių valso iš baleto „Spragtukas“ ritmu, pasirodymu. Renginyje muzikos grupės kartu su vaikais ir jaunimu parengė originalius pasirodymus, kurių premjera įvyks 2010-ųjų sausio 12-ąją Vilniaus lenkų kultūros namuose. Šį renginį remia Vilniaus miesto savivaldybė, kuri dovanai vaikams suteikė galimybę 2009-ųjų gruodžio 12-29 dienomis prekiauti savo darbeliais Vilniaus Rotušėje vykusioje Kalėdų mugėje.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Renginyje taip pat bus įteiktos NVO vaikams konfederacijos „Geriausio vaikų draugo“ apdovanojimai už nuopelnus ir nuoširdų darbą vaikų gerovės srityje. 2009-aisiais ši nominacija įteikta Seimo pirmininkei Irenai Degutienei.

,,Kiekvienais metais konfederacija auga – tiek narių skaičiumi, tiek gerų darbų mastais. Tad kasmetinėje šventėje norime padėkoti savo nariams, partneriams bei būsimiems draugams, kurių dėka vaiko gerovė tampa vis svarbesnė kiekvieno žmogaus gyvenime“, - sakė NVO vaikams konfederacijos garbės prezidentė, Vilniaus pedagoginio universiteto Socialinės komunikacijos instituto direktorė, profesorė Giedrė Kvieskienė.

2005-aisiais įsteigta NVO vaikams konfederacija,vienijanti daugiau nei 70 įvairių organizacijų, dirbančių vaikų gerovės srityje, yra didžiausia vaiko teises ginanti organizacija Lietuvoje, atstovaujanti šalį Rytų Europos ir Baltijos kraštų „NVO - UNICEF“ tinkle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų