REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policija ir medikai seniai maldauja, kad vėl būtų įsteigtos išblaivinimo įstaigos. Išgėrę piliečiai kelia daug rūpesčių tiek vieniems, tiek kitiems.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto 3-ojo policijos komisariato sulaikytųjų kambaryje mirė patrulių pristatytas išgėręs vyras. Jį pareigūnai atgabeno iš Stoties rajono ketvirtadienį 5.50 val. Policiją iškvietė stotyje budėjęs apsaugininkas. Labai girtas vyras, rankoje laikydamas butelį blaškėsi po gatvę, plūdo praeivius.

REKLAMA

Ramiai miegojo.

Paprastai išgėrę gyventojai vežami į nakvynės namus "Sala". Tačiau ten nepriimami agresyviai besielgiantieji, tad vyriškis pateko į komisariatą. Jo apklausti nepavyko. Jį uždarius, atrodė, žmogus nurimo ir užsnūdo. Priėjęs patikrinti pareigūnas matydavo jį vis sujudantį. Apie 9 val. kilo įtarimas, jog kažkas negerai. Skubiai iškviesti medikai bandė vyrą gaivinti.

Kol kas neaišku, nuo ko sulaikytasis mirė, tačiau medikai užsiminė, esą galėjo kuo nors užspringti. Nors kurį laiką jis dar rodė gyvybės ženklus, išgelbėti žmogaus nebepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Agresyvių nepriima

"Uždarius blaivyklas, tokie žmonės tampa potencialiomis aukomis. Į "Salą" jų nepriima. Veža pas mus, bet juk mes ne medikai, ne visada galime net pasakyti, ar kas nors negerai. Kaip šiuo atveju. Juk atrodė - ramiausiai miega", - LŽ sakė Vilniaus 3-ojo policijos komisariato viršininkas Donatas Malaškevičius. Tokių atvejų yra buvę ir daugiau. Anksčiau veikusiose blaivyklose būdavo medicinos darbuotojų, kurie atvežtus "pacientus" iš karto apžiūrėdavo.

Dabar Vilniuje veikia jau minėti nakvynės namai, kur priima ir neblaivius asmenis, bet tik neagresyvius. "Atvežus besiplūstantį ar kumščiais besišvaistantį žmogų, iš karto kviečiame pareigūnus", - LŽ sakė "Salos" vedėja Jurgita Radzevičiūtė. Nakvynės namuose dabar yra 30 vietų, bet, pasak vedėjos, dažnai sutelpa gerokai daugiau. Tie benamiai, kurie čia ateina patys, už nakvynę nemoka. Tiems, kuriuos atgabena policija ar greitoji, pateikiama 52 litų sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pateikti pasiūlymai

Dėl įkaušusiųjų kenčia ne tik policija, bet ir medikai. Dažnai, ypač švenčių ar išeiginėmis dienomis, ligoninių priimamieji virsta kone blaivyklomis. "Tai tęstis negali. Padėtis tiesiog nenormali. Priimamuosiuose sėdi daugybė išgėrusių. Girti vairuotojai tikrinami be eilės, o sergantys žmonės turi laukti", - piktinosi Seimo Sveikatos reikalų komiteto (SRK) pirmininkas Antanas Matulas. Jam pritarė ir Viešosios įstaigos Antakalnio ligoninės direktoriaus pavaduotojas sveikatai Anatolijos Zimanas. "Reikia turėti išblaivinimo įstaigas. Mūsų ligoninė maža, čia tų girtų daug nebūna, bet nors ir nedaug, jie labai trukdo dirbti", - sakė medikas. Anot jo, jam net baisu įsivaizduoti, kas dedasi, pavyzdžiui, Greitosios pagalbos ligoninėje.

REKLAMA

A.Matulas LŽ sakė, kad išblaivinimo įstaigos, žinoma, neturėtų būti analogiškos senosioms, nes ten buvo prasilenkiama su žmogaus teisėmis. Tačiau galima rasti alternatyvų. Pasak jo, prieš porą mėnesių ši problema kartu su medikais ir pareigūnais buvo svarstyta Seimo SRK. "Išsiuntėme savo pasiūlymus Vyriausybei. Tikiuosi, į juos bus atkreiptas dėmesys", - LŽ sakė A.Matulas.

Lina VYŠNIAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų