REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinančią savaitę bendrovės "Klaipėdos energija" ir "Klaipėdos vanduo" turėtų pateikti apskaičiavimus, įrodančius, brangs karštas vanduo klaipėdiečiams, pasirinkusiems karšto vandens tiekėją, ar ne.

REKLAMA
REKLAMA

Žinia, iki šiol uostamiestyje karšto vandens tiekėjo nebuvo, tačiau nauji teisės aktai reikalauja iki gegužės apsispręsti, ar už karštą vandenį mokėti kaip įprastai, ar rinktis naują būdą ir už šią paslaugą atsiskaityti su "Klaipėdos energija".

REKLAMA

Pastarosios įmonės atstovai tvirtina, jog "Klaipėdos energijai" tapus karšto vandens tiekėja klaipėdiečių sąskaitos išaugtų. Šios bendrovės Šilumos pardavimo ir rinkodaros departamento direktoriaus Virginijaus Zutkio teigimu, idealiu atveju už karšto vandens kubinį metrą reikėtų mokėti 2 litais daugiau, o kitais atvejais kaina šoktelėtų ir dar labiau.

"Paėmėm vidutinį Debreceno gatvės penkiaaukštį ir apskaičiavom, kaip vasaros metu skirtųsi vieno karšto vandens kubinio metro kaina, nustatoma pagal seną metodiką ir pasirinkus karšto vandens tiekėją. Pasirinkus tiekėją kaina padidėjo 10 litų", - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" generalinio direktoriaus Leono Makūno tvirtinimu, iš esmės gyventojų sąskaitos neturėtų pasikeisti, nesvarbu, bus pasirinktas karšto vandens tiekėjas ar ne.

"Jokių papildomų nuostolių ar darbų neturi atsirasti. Jeigu žmonės naudoja tą patį kiekį vandens, tai iš kur gali būti tas pabrangimas?" - argumentavo jis, pridurdamas, jog pasirinkus tiekėją pagaliau būtų aišku ir tai, kas atsakingas už karšto vandens kokybę.

Anot V. Zutkio, jeigu "Klaipėdos energija" būtų pasirinkta kaip karšto vandens tiekėja, jai tektų steigti kontroliuoti reikalingus etatus. Jų turėtų būti 54.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Atsiranda veikla, atsiranda ir sąnaudos", - karšto vandens pabrangimo motyvus aiškino jis.

Tiesa, tokie etatų skaičiai glumina "Klaipėdos vandenį" - čia, anot L. Makūno, dirba tik 12 kontrolierių.

Jau ateinančią savaitę žadama padaryti visus apskaičiavimus, vėliau pateikti juos daugiabučių namų administratoriams, o šie aptartų su gyventojais, ar likti prie senosios tvarkos, ar rinktis karšto vandens tiekėją.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad didžiausias gyventojų nepasitenkinimas dėl dabartinės tvarkos kyla tada, kai šiltuoju metų laiku iš sąskaitų akivaizdžiai matyti, kad vieną mėnesį už kubinio metro vandens pašildymą reikia mokėti vieną sumą, o kitą - kur kas didesnę. Tokia situacija susiklosto dėl to, kad ne visi namo gyventojai sąžiningai deklaruoja vandens skaitiklių rodmenis, o namo suvartotos šilumos energijos kiekis padalinamas pagal deklaruotą vandens kiekį. Jei karšto vandens tiekėja taptų "Klaipėdos energija", karšto vandens kubinio metro kaina būtų stabili, tačiau kas mėnesį kistų vadinamasis gyvatuko mokestis.

Giedrė NORVILAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų