REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pasirašė dekretą, kuriuo naujuoju Konkurencijos tarybos pirmininku paskyrė Joną Rasimą. Naujasis tarybos vadovas žada, kad institucijos veikla turėtų tapti efektyvesnė ir labiau pastebima.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos tarybos pirmininkas Premjero teikimu skiriamas penkeriems metams.

"Konkurencijos taryba yra valstybėje svarbi institucija, kad būtų kovojama su karteliniais ir monopoliniais susitarimais. Visa tai Prezidentė nurodė stiprinti Konkurencijos tarybos veikloje", - po J. Rasimo ir D. Grybauskaitės susitikimo sakė Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

REKLAMA

Pasak jo, naujasis tarybos vadovas turės dėmesį skirti ne tik tokioms tradicinėms sritims kaip transportas, mažmeninė prekyba ar farmacija, bet ir šiemet Lietuvoje atsiradusiai elektros energijos rinkai.

"Prezidentė patarė pagalvoti ir apie pačios Konkurencijos tarybos reformą, kad darbas taptų efektyvesnis ir padėtų greičiau atsigauti Lietuvos ūkiui", - sakė L. Balsys.

J. Rasimas sako, kad pradėjęs eiti naujas pareigas jis pirmiausia norės apsidairyti institucijos viduje ir stiprinti kai kuriuos skyrius. Tiesa, apie tarybos plėtrą jis nekalba, nes tai riboja biudžeto galimybės.

REKLAMA
REKLAMA

"Tačiau visada yra galimybės gerinti darbą institucijos viduje su esamais žmonėmis. Tą stengsime ir daryti. Darbo sėkmė priklauso nuo mūsų veiklos efektyvumo, tačiau reikia kalbėti ir apie verslo visuomenės pastangas būti pirmiems ir pranešti, kai vyksta kažkas negero", - kalbėjo naujasis Konkurencijos tarybos vadovas.

Jis priminė, kad pirmasis apie kartelinį susitarimą pranešęs verslininkas yra atleidžiamas nuo bet kokios atsakomybės.

Nors nuo šių metų pradžios Lietuvoje pradėjus veikti elektros rinkai Konkurencijos tarybai darbo padaugės, J. Rasimas teigia, kad energetiką gerai išmanančių specialistų nereikės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Šiuo atveju labiau reikia specialistų, išmanančių konkurencijos teisę ir gebančių pastebėti, kai vyksta negeri dalykai, kurie yra įstatymo pažeidimas", - teigė J. Rasimas.

Pasak jo, 2008-aisiais Konkurencijos taryba išaiškino 7 kartelinius susitarimus, jų dalyviams skirta baudų už 2,5 mln. litų. Pernai Lietuvoje išaiškinti 3 karteliniai susitarimai, dėl jų šiuo metu dar tęsiasi teismai.

"Mūsų veiklą riboja ir teismų sprendimai. Negalime būti tokie efektyvūs, kokie norėtume, bet aktyvesni turbūt būsime", - sakė J. Rasimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų