REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„MG Baltic” priklausanti žurnalų leidybos įmonė „UPG Baltics” neseniai rinkai pristatė galimybę savo leidinių prenumeratos sistemoje prenumeruoti elektronines žurnalų versijas. Karolis Pocius aptarė projekto įgyvendinimo techninius niuansus, o man įdomesnė pati idėja ir kokią ji turi perspektyvą.

REKLAMA
REKLAMA

Elektroninių leidinių kaina šioje sistemoje gerokai mažesnė už popierinių. Visgi abejoju, kad bus daug tokio formato prenumeratorių, nes žurnalų skaitymo įpročiai gerokai skiriasi nuo informacijos skaitymo kompiuterio ekrane. Kompiuterio taip patogiai nepasiimsi pavartyti į kelionę ar prie pietų lėkštės. Visgi UPG jau prieš turbūt daugiau negu metus yra paleidus savo tylų ramų projektą vyras.lt, veikiantį ant tokios pačios elektronino leidinio skaitymo sistemos, kaip ir zurnalai.lt pateikiami leidiniai, tad pastarojo techninio įgyvendinimo kaštai neturėjo būti labai dideli ir UPG tikriausiai pasirinko geriau jau daryti elektronines versijas negu nedaryti. Gal ir teisingai, auditorija tų, kurie perka žurnalą prekybos centrų stenduose ar spaudos kioskuose, praktiškai neturėtų persidengti su tuo trupučiu būsimų elektroninių prenumeratorių, o keli papildomi litai kišenės nedrasko.

REKLAMA

Man asmeniškai nei prenumerata yra įdomesnė galimybė atsisiųsti senų numerių elektronines versijas, nes kartais būna, kad atsimenu arba sužinau, jog kažkada to žurnalo kažkuriame numeryje buvo informacijos, kuri man praverstų šiandien, o prekyboje tokio žurnalo jau nebeatrasi. Tik liapsusas, kad pas žurnalai.lt tokių senų numerių kainos lygiai tokios pačios kaip naujo numerio kainos.

Na, geriau ar blogiau, vis tiek smagu, kad kažkas daroma ir spaudos leidėjai išbando naujus būdus lipti iš krizės. Stebėsim, kurie pasiteisins ir sėkmės tobulėjant ;)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų