REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas ketina siūlyti atlyginimus sveikatos priežiūros įstaigų vadovams nustatyti įstatymu arba Vyriausybės nutarimu, atsižvelgiant į įstaigos pajamas, darbuotojų skaičių ir kitus rodiklius.

REKLAMA
REKLAMA

Taip komiteto vadovas reagavo į žiniasklaidoje paviešintą informaciją apie įspūdingas ligoninių vadovų algas.

REKLAMA

Seimo Sveikatos reikalų komitetas, reaguodamas į Antikorupcijos komisijos ir žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją dėl kai kurių ligoninių vadovų nepagrįstai didelių atlyginimų, dar pernai kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, apskričių viršininkus ir savivaldybių merus, primena ELTA.

Parlamento komitetas prašė pateikti informaciją apie sveikatos priežiūros įstaigų vadovų ir jų pavaduotojų darbo užmokestį bei nedelsiant peržiūrėti sveikatos priežiūros įstaigų vadovų atlyginimų, priedų ir priemokų dydžius, sumažinti juos atsižvelgiant į šalies ekonominę situaciją krizės sąlygomis. Nors šią informaciją buvo prašoma atsiųsti iki 2009 m. gruodžio 14 d., komitetas dar negavo visų prašytų duomenų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA sužinojo komitete, steigėjų pateikta informacija šiuo metu yra sisteminama ir sudaroma bendra ligoninių vadovų atlyginimų duomenų suvestinė. Iš gautų atsakymų galima matyti, jog įvairūs steigėjai yra nustatę labai įvairius atlyginimus. Aiškiai išsiskiria apskričių ligoninių vadovų atlyginimai, kurie yra daug didesni nei savivaldybėms ar Sveikatos apsaugos ministerijai pavaldžiose sveikatos priežiūros įstaigose.

Pasak Seimo Sveikatos reikalų komiteto, Sveikatos apsaugos ministerija yra nustačiusi aiškius sveikatos priežiūros įstaigų vadovų atlyginimų mažinimo principus ekonominės krizės metu, kurie yra susieti su ministerijos darbuotojų darbo užmokesčio mažėjimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu ženkliai sumažinus apskričiai pavaldžių įstaigų vadovų atlyginimus, kai kurių įstaigų vadovų atlyginimų dydžiai, Sveikatos reikalų komiteto pirmininko A. Matulo manymu, dar prieštarauja pagrindiniams logikos principams.

Baigus sisteminti gautus iš ligoninių steigėjų duomenis, A. Matulas siūlys šį klausimą aptarti Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje.

Kaip skelbė "Respublika", pavyzdžiui, M. Marcinkevičiaus ligoninės vadovas Justinas Augustinavičius per mėnesį gauna beveik 7913 litų algą atskaičius mokesčius. Per metus - 95 tūkstančius litų.

REKLAMA

Kitos didelės sostinės gydymo įstaigos - Vilniaus miesto universitetinės ligoninės - direktoriui Rimantui Keblui per mėnesį išmokama 9846 litų alga į rankas, arba 118 tūkst. litų per metus.

Greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Tadeušas Rodzas gali džiaugtis 8566 litų atlyginimu per mėnesį, arba beveik 103 tūkst. litų metine alga.

Sunkmečiu stulbina ir Vilniaus poliklinikų vadovų algos. Šiose varžybose neabejotinai pirmauja Antakalnio poliklinikos direktorius Arūnas Grigaitis ir Šeškinės poliklinikos vadovas Jonas Kairys.

A. Grigaitis per mėnesį uždirba 9059 litus, arba apie 109 tūkst. litų per metus, o J. Kairys - 8837 litus per mėnesį, arba apie 106 tūkst. litų per metus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų