REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Trijų Karalių apie 30 tūkst. vaikų iš skurstančių šeimų visoje Lietuvoje išdalinti žaislai, nupirkti prekybos tinklo IKI organizuotos labdaros akcijos „Padovanok Kalėdų stebuklą“ metu.  Akcijos partneris – labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ –  dovanėles vaikams dalijo per socialinius pedagogus mokyklose, socialinius darbuotojus, šeimos centrus bei įvairias organizacijas, dirbančias remtinų šeimų labui.

REKLAMA
REKLAMA

Akcija “Padovanok Kalėdų stebuklą” buvo inicijuota siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad Lietuvoje daugėja skurdžiai gyvenančių šeimų, o vaikai iš jų Kalėdas šiemet sutiks ne taip, kaip anksčiau. Pasak IKI prekybos tinklo atstovų, akcijos rezultatai įrodė, kad noras padėti sunkiau gyvenantiems visuomenės nariams sunkmečiu nedingo ir netgi tapo dar didesnis. „Nemažai pirkėjų aukojo net po kelis žaislus, į specialias akcijos dėžes dėjo ir maisto produktus arba nešė žaislus iš namų“, -  pranešime spaudai cituojamas IKI rinkodaros ir komunikacijos vadovas Arvydas Rimas.  

REKLAMA

Per mėnesį trukusią akciją žmonės IKI prekybos tinklo parduotuvėse nupirko arba atnešė apie 30 tūkst. žaislų, kuriuos dar prieš Kalėdas pradėta dalinti vaikams iš skurstančių šeimų visoje Lietuvoje. Akcija vyko ir internete: paspaudimais ant specialaus akcijos skydelio žmonės didino sumą, už kurią prekybos tinklas IKI nupirko žaisliukų vaikams. Per mėnesį į akciją įsitraukė apie 4500 tinklaraštininkų, tinklapių ir socialinio tinklo „Facebook.com“ narių. Jų dėka suma labdarai viršijo 32 tūkst. Lt, už ją nupirkta dar beveik 2 tūkst. žaislų.

Tai antras pagal dydį labdaros projektas, kurį praėjusiais metais IKI prekybos tinklas įgyvendino kartu su labdaros ir paramos fondu „Maisto bankas“. Prieš keturis mėnesius startavo ir, ko gero, didžiausias Lietuvoje paramos maistu projektas. Jo metu iš visų IKI parduotuvių Vilniuje yra surenkama daugiau nei tona paskutinę dieną galiojančių maisto produktų, juos tą pačią dieną suvartoja apie 8000 socialiai remtinų žmonių. Šiais metais paramos maistu projektas plėsis ir kituose Lietuvos miestuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų