REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarų Europą sniege įklampinusios pūgos atkeliauja ir į Lietuvą. Sinoptikų duomenimis, naktį į ketvirtadienį Vilniuje ir šalies rytiniuose rajonuose smarkiai snigs ir pustys. Gyventojams rekomenduojama likti namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak sinoptikų, daug kur snigs, pustys ir ketvirtadienį. Nebus šilčiau nei 3 laipsniai šalčio.

REKLAMA

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas stipriai sningant rekomenduoja likti namie, nes per pūgą sumažėja matomumas, sutrinka tiek miesto, tiek tarpmiestinio transporto eismas. Kelininkai ne visada spėja laiku nuvalyti kelius. Užsnigti keliai, blogas matomumas neleidžia orientuotis vietovėje, ir ši situacija gali sukelti pavojų gyvybei.

Jeigu per pūgą važiuojant automobiliu užklimpote, patartina neišjungti variklio arba periodiškai jį šildyti. Tiktai labai svarbu į saloną neprileisti išmetamųjų dujų. Todėl nepamirškite stebėti, kad išmetamojo vamzdžio neužverstų sniegas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaimo gyventojams, sužinojus apie galimą pūgą, reikia paruošti gyvuliams pašaro ir vandens atsargų.

Perspėjama, kad tokiomis oro sąlygomis negalima liesti elektros laidų, reikia vengti būti po elektros perdavimo ir ryšių linijomis, netoli jų atramų. Prasidėjus pūgai ir šąlant, elektros perdavimo ryšių linijos, stogai, įvairios atramos ir konstrukcijos, taip pat medžių šakos aplimpa sniegu, o nuo jo svorio gali trūkti arba lūžti.

Jau antradienį dėl neįprastai didelių šalčių Europoje buvo uždaryta šimtai mokyklų, o keliautojams teko susidurti su problemomis dėl atidėtų skrydžių, vėluojančių traukinių bei itin prastų eismo sąlygų, pranešė AP.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiojoje Britanijoje dėl žiemiškų orų kilo labai daug eismo įvykių. Per dviejų sunkvežimių susidūrimą netoli Mančesterio žuvo žmogus. Prognozuojama, kad kai kuriose šalies dalyse iškris iki 30 centimetrų sniego.

Škotijoje ir Šiaurės Anglijoje uždarytos mokyklos bei sutrikęs traukinių eismas tarp Londono ir šalies šiaurės. Atšaukti visi skrydžiai iš Mančesterio oro uosto, dalis skrydžių atidėta ar atšaukta kai kuriuose Liverpulio, Lydso ir Londono oro uostuose. Meteorologai teigia, kad tai šalčiausia žiema Didžiojoje Britanijoje nuo 1981 metų.

REKLAMA

Vokietijoje taip pat tvyro žiemiški orai. Šąla ir sninga daugumoje šalies regionų. Diuseldorfo oro uoste prieš pakylant keli lėktuvai turėjo būti atšildyti, tačiau negauta jokių pranešimų apie rimtus oro eismo sutrikimus. Vokietijoje artimiausiomis naktimis prognozuojama iki 20 laipsnių šalčio.

Šaltis ir Lenkijoje sutrikdė oro ir kelių eismą. Vroclave dėl rūko buvo atidėti keli skrydžiai.

Prancūzijos vakaruose taip pat laukiama smarkaus oro atšalimo. Bretanės gyventojai buvo perspėti, kad šaltis gali sukelti papildomą apkrovą vietos elektros generatoriams, ir jų prašoma sumažinti elektros energijos vartojimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų