REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkija sulaikė Rusijos šnipą

Lenkijos Vidaus saugumo agentūra skelbia praėjusiais metais sulaikiusi Rusijos šnipą, kuris dirbo Rusijos užsienio žvalgybos agentūrai GRU. Iki šiol areštas buvo laikomas paslaptyje ir apie jį žinojo tik prezidentas, premjeras ir prokurorai.

REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis „Dziennik Gazeta Prawna“ skelbia, kad šnipas buvo sulaikytas praėjusių metų kovo mėnesį  po kelis mėnesius trukusio tyrimo. Nuo pat to laiko suimtasis laikomas kalėjime.

REKLAMA

Daug informacijos apie sulaikytąjį nėra. Žinoma tik tiek, kad jis Lenkijoje gyveno 10 metų. Be to, jis turėjo kompaniją, kuri pardavinėjo optinius taikiklius medžiokliniams ginklams. Jis turėjo nuolatinį leidimą gyventi šalyje ir puikiai šnekėjo lenkiškai. Laikraštis, remdamasis savo šaltiniais, artimais Lenkijos vyriausybei, teigia, kad apie šnipo veiklą nieko nežinojo net Rusijos ambasada, nes vyras tiesiogiai bendravo su GRU.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento kanceliarija skelbia, kad tai yra pirmasis po 1989 metų sulaikytas Rusijos šnipas.

Šioje byloje itin įdomus yra dar vienas faktas. Po to, kai kovo mėnesį buvo sulaikytas Rusijos šnipas, Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas balandį iš pareigų atleido 12 metų GRU vadovavusį generolą Valentiną Korabelnikovą. Lenkijos žiniasklaida mano, kad šie du įvykiai yra susiję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų