REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip smagu, kad laikosi gražus žiemiškas oras! Siūlome dar vieną apkepo receptą. Šįkart su daržovėmis. Kaip ir makaronų apkepą, jį galima pasiruošti iš anksto ir tik likus geram pusvalandžiui iki vakarienės pašauti į orkaitę. Darbo paruošiant šį patiekalą yra kiek daugiau nei gaminant makaronų apkepą, bet užtat ir skanu, ir gražu.

REKLAMA
REKLAMA

Blynelius galite išsikepti net prieš dieną, kai planuojate valgyti apkepą. Ne dėl to, kad šis darbas atima daug laiko, bet taip sau, kad ruoša neprailgtų. Blyneliams reikės didelės stiklinės (3 dl) pieno, 5 šaukštų (150 g) miltų, 40 g virtų špinatų (nebūtinai), 3 kiaušinių, druskos, sviesto kepimui.

REKLAMA

Supilkite į dubenį  miltus, žiupsnį druskos ir po truputį, nuolat pamaišydami pilkite kambario temperatūros pieną. Svarbu, kad neliktų gumuliukų. Kitame dubenėlyje išplakę kiaušinius supilkite juos į miltų ir pieno mišinį. Viską gerai išmaišykite. Galima palikti tešlą porai valandų, bet galima kepti blynelius ir iš karto. Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją lašinių bryzeliu ir įdėkite truputį sviesto. Vienam blyneliui reikia maždaug 4-5 šaukštų tešlos. Neskubėkite blynelio versti, kol jis nebus gerai apkepęs, nes gali subyrėti.  

REKLAMA
REKLAMA

Kai iškepsite 6 gelsvus blynelius, galite į likusią tešlą įmaišyti smulkiai sukapotus virtus špinatus, kuriuos, aišku, pirksite šaldytus. Todėl nepamirškite pasiruošti špinatų prieš pradėdami maišyti tešlą! Jei nutarsite terliotis su špinatais, kiti 6 blyneliai bus žalios spalvos. Tai suteiks patiekalui daugiau įvairovės. Tuo labiau kad likusius špinatus kitą dieną galėsite sukepti su plaktu kiaušiniu. Labai skanus patiekalas! Taigi su blyneliais baigta.

Įdarui reikės 250 g cukinijų, 180 g varškės, 80 g minkšto fermentinio sūrio be skylučių, 70 g virto kumpio, česnako, aliejaus, druskos, pipirų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Cukinijas supjaustykite smulkiais kubiukais ir pakepinkite ant įkaitinto aliejaus. Kartu kepkite pusiau perpjautą česnako skiltelę, kurią paskui išmeskite. Varškę pertrinkite šakute dubenėlyje, į kurį suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą kumpį ir fermentinį sūrį. Sumaišykite. Paskiau sudėkite cukinijas. Pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.  

Dabar laukia trečias etapas - paruošti bešamelio padažą. Tam reikės 300 g pieno, 40 g sviesto, 40 g tarkuoto “Parmos” (“Džiugo”) sūrio, šaukšto (15 g) miltų, druskos, pipirų.

REKLAMA

Puodelyje pakaitinkite sviestą  ir kai jis išsilydys, įberkite šaukštą miltų. Gerai išmaišykite (geriau mediniu šaukštu) ir pakaitinkite, bet žiūrėkite, kad nepradėtų tamsėti. Pamažu, nuolat maišydami pilkite pieną. Tebemaišydami kelias minutes pavirkite padažą. Įberkite druskos, jei norite, maltų juodųjų pipirų. Kas mėgsta, gali pagardinti bešamelį grūstais muskato riešutais.

Į sviestu išteptą kepimo indą įpilkite kelis šaukštus bešamelio. Į kiekvieną blynelį dėkite po šaukštelį įdaro. Blynelius galite lankstyti trikampiais arba sukti ritinėliais ir dėlioti kepimo inde. Ant viršaus supilkite likusį padažą, apibarstykite tarkuotu “Parmos” (“Džiugo”) sūriu, uždėkite dar truputį sviesto ir kepkite labai karštoje orkaitėje, kol viršus apskrus. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų