REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Henytė laisvės neišvydo

Vilniaus 1-asis apylinkės teismas antradienį nusprendė, kad Kauno kriminalinio pasaulio veterano 52 metų Henriko Daktaro, pravarde Henytė, pavojingumas visuomenei ir liudytojams nėra sumažėjęs, ir neišleido jo į laisvę. H. Daktaras už grotų lieka dar 1 mėnesiui ir 24 dienoms.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, pats įtariamasis teismo posėdyje nedalyvavo.

REKLAMA

Praėjusių metų spalio 10 dieną apylinkės teismas buvo nustatęs H. Daktarui suėmimo terminą 3 mėnesiams.

„H. Daktarui bandoma ,,prikabinti” netgi tokius nusikaltimus, kai jis atlikinėjo bausmę už kitus prasižengimus. H. Daktaras buvo suimtas ir kalinamas nuo 1996 iki 2002 metų, vėliau 2 metus jam buvo skirtas namų areštas ir įpareigojimas nebendrauti su eile asmenų. Todėl ir kyla klausimų, kaip H. Daktaras 8 metus kalintis ir turintis tokius apribojimus gali būti vadinamas kokiu tai lyderiu ar juo labiau organizatoriumi”, - portalui balsas.lt sakė H. Daktaro advokatas Kristupas Ašmys.

REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio pabaigoje garsiosios Kauno „daktarų“ gaujos 1993 – 2005 metais padarytus nusikaltimus narpliojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Zdislavas Tuliševskis teigė, kad H. Daktaras yra įtariamas padaręs daugiau negu 30 labai sunkių, apysunkių ir sunkių nusikaltimų.

Anot jo, surinkti duomenys leidžia daryti išvadą, kad nusikalstamas susivienijimas sukurtas norint praturtėti, todėl ir turtas gali būti įsigytas už nusikalstamu būdu gautas lėšas.

Be to, šioje byloje areštuota ne tik H. Daktaro, bet ir jo artimųjų nuosavybė.

Suėmimą H.Daktarui teismas skyrė dar praėjusių metų gruodžio 24 dieną, tačiau tada Henytė pasislėpė. Jis sulaikytas Bulgarijoje, netoli Varnos miesto, praėjusių metų rugsėjo 4 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

H. Daktaro suėmimo terminas šioje šalyje iki išdavimo Lietuvai spalio 9 dieną įskaičiuojamas į bendrą suėmimo terminą.

Baudžiamojo proceso kodekse numatyta, kad apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas gali skirti įtariamajam suėmimą iki 6 mėnesių, todėl H. Daktaro suėmimo terminas ir buvo pratęstas beveik dviem mėnesiams. Vėliau šio įtariamojo suėmimo pratęsimo klausimą spręs Vilniaus apygardos teismas.

Nutartis dėl kardomosios priemonės pratęsimo per 20 dienų dar gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

Pirmadienį (sausio 11 d. pasirodysiančiame) savaitraščio „Balsas.lt Savaitė“ numeryje – išskirtinis H. Daktaro interviu iš Lukiškių kalėjimo

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų