REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šių metų pradžios keičiasi pensijų ir kompensacijų pristatymas. Nuo 2010 m. sausio 1 d. ar vėlesnės datos paskirtos pensijos ir kompensacijos už ypatingas darbo sąlygas pervedamos tik į gavėjų sąskaitas kredito įstaigose, pranešė „Sodra“.

REKLAMA
REKLAMA

Ši nuostata netaikoma gavėjams, kurie yra netekę 75–100 procentų darbingumo (I grupės invalidai), taip pat nedirba ir gyvena vietovėse, kuriose nėra kredito įstaigų.

REKLAMA

Išimtis taikoma ir išmokų gavėjams, sulaukusiems 80 ir daugiau metų, jeigu jie nedirba arba dirba, tačiau jiems mokamos išmokos dydis nepriklauso nuo draudžiamųjų pajamų turėjimo ar darbo savarankiškai.

Dirbantiems gavėjams išmokos, kurių dydis priklauso nuo draudžiamųjų pajamų turėjimo ar darbo savarankiškai, pervedamos tik į gavėjų sąskaitas kredito įstaigose kiekvieno mėnesio 28 dieną.

Todėl dirbantys išmokų gavėjai, kurie iki 2010 m. sausio 1 d. išmokas gaudavo ne kredito įstaigoje, turi kuo skubiau, bet ne vėliau kaip iki 2010 m. sausio 26 d., „Sodros“ teritoriniam skyriui, mokančiam jiems išmokas, pranešti savo sąskaitos rekvizitus.

Iki 2010 m. sausio 1 d. paskirtų išmokų pristatymo būdas bei mokėjimo diena nesikeičia, išskyrus dirbančius išmokų gavėjus.

Pasikeitusi tvarka, Seimo socialdemokratų nuomone, gali priversti pensininkus tapti bankų ir nusikaltėlių įkaitais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų