REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybėje vykusioje spaudos valandoje pristatyta Vilniaus miesto kultūros renginių valdymo 2010-siais ir vėlesniais metais vizija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus mero Viliaus Navicko, apsispręsta dėl keleto pagrindinių principų:  kultūra –viena iš prioritetinių miesto sričių, tad ir ateinančiais metais bus siekiama išlaikyti ne mažesnį, kaip 2009 m. buvusį finansavimo lygį. Taip pat sutariama vykdyti projektų atranką ir įvesti projektinį finansavimą – pinigų skirimas atskiriems kultūros projektams atneštų daugiau skaidrumo ir skatintų konkurenciją.

REKLAMA

Kultūros ir švietimo sritis Vilniaus mieste kuruojančio mero pavaduotojo Gintauto Babravičiaus teigimu, būtina išlaikyti nacionalinės programos Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009 tęstinumą. „Nėra abejonių, kad kultūros įvykiai yra vienas miesto raidos variklių – kad ir dėl priviliojamų turistų. 100 kultūros sostinės projektų ir 1500 renginių aplankė 1,5 milijono vilniečių ir miesto svečių. Todėl dalis sėkmingų projektų – pavyzdžiui, Gatvės muzikos diena, „Tebūnie naktis“, Menas netikėtose erdvėse pretenduoja į nuolatinę vietą miesto kultūriniame gyvenime“, – sakė G. Babravičius.

REKLAMA
REKLAMA

Siekiant efektyvumo, ketinama atskirti ir kultūros projektų valdymą: tęsiamus VEKS renginius, projektą „Kalėdos sostinėje“, Sostinės dienas, Vilniaus muges, Vilniaus dienas ir dalį kitų kultūros renginių galėtų kuruoti siūloma nauja Savivaldybės įstaiga „Vilniaus šventės“. Įstaiga taip pat dalyvautų miesto įvaizdžio kūrimo programose, ruoštųsi 2023-siems metams – tuomet Vilnius švęs  garbingą savo 700 metų jubiliejų.

Vilniaus, „Sirenų“, „Gaidos“, „Naujojo Baltijos šokio“,  „Mamma Jazz“, „Banchetto musicale“ festivalius, „Kino pavasarį“, kaip ir ankstesniais metais, rengtų VšĮ „Vilniaus festivaliai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus savivaldybės kultūros ir meno skyrius atsisakytų projektų valdymo funkcijos, o savo veiklą koncentruotų kultūros politikos mieste formavimui ir vykdytų kultūros projektų atranką.

Tačiau, mero Viliaus Navicko teigimu, išsakytos mintys jokiu būdu nėra baigtinis pasiūlymas. „Siekiame inicijuoti viešą diskusiją, tad lauksime visų suinteresuotų šalių pasiūlymų, pastabų dėl kultūros Vilniuje ateities“, – pažymėjo V. Navickas.

Sausio 23 d. vyksiančiame Vilniaus kultūros kongrese numatoma viešai pristatyti miesto kultūros strategijos 2011–2023 metams metmenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų