REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas teigia, kad šią savaitę bus pradėta teikti informacija tiems gyventojams, kurie turės teisę pasiskiepyti nuo pandeminio gripo. Pirmiausia planuojama paskiepyti visus to norinčius gydytojus, o likusias dozes žadama skirti rizikos grupių asmenims: nėščiosioms, vaikams ir sergantiems lėtinėmis ligomis.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal Pasaulio apsaugos organizacijos rekomendacijas, į rizikos grupę patenka nėščiosios, vaikai ir sergantys lėtinėmis ligomis. Lietuvoje jų pakankamai nemažai, žinant žmonių požiūrį ir nusiteikimą, tikimės paskiepyti pakankamai nemažai“, – Lietuvos radijui sakė sveikatos apsaugos viceministras.

REKLAMA

A. Skikas pridūrė, kad iki šios savaitės pabaigos bus bandoma apklausti ir informuoti gyventojus apie skiepus nuo pandeminio gripo.

Kaip jau pranešė LTV naujienų tarnyba, maždaug pusė – 10 tūkst.–šalies medikų žada atsisakyti skiepytis naująja vakcina.

Milijoną litų kainavusia vakcina bus galima nemokamai paskiepyti 27 tūkst. žmonių. Pasak sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko, jei dar prireiks, jos bus nupirkta.

žmonės už savus pinigus šios vakcinos negalės nusipirkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų