REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per nelegalias gaidžių kautynes areštuoti 169 žmonės

Policija JAV Teksaso valstijoje sulaikė 169 žmones, dalyvavusius nelegaliose gaidžių kautynėse. Be to, teisėsaugai pavyko konfiskuoti 100 nelegalioms kautynėms parengtų gaidžių.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp suimtųjų yra ir apie 15 vaikų, kurių jauniausiam tėra 7 metukai. Vaikai gaidžių kapotynes stebėjo kartu su savo tėvais.

REKLAMA

Gaidžių kapotynės yra laikomos baudžiamąją atsakomybę užtraukiančiu nusižengimu net 39 JAV valstijose. Dar 11 valstijų šios nelegalios kovos yra baudžiamos baudomis. Tačiau, nepaisant sankcijų, ši nelegali veikla klesti.

Gaidžių kapotynių šalininkai teigia, kad tai tėra sportas, kuris yra paremtas natūraliu gaidžių elgesiu. Tačiau gyvūnų teisių aktyvistai smerkia tokį, jų nuomonę, brutalų elgesį su gaidžiais.

Gaidžiai, kurie yra rengiami kovai, dažnai yra prišeriami steroidais ir kitais agresiją skatinančiais papildais. Prie savo kojų jie dažniausiai turi pritvirtintus nusmailintus peilius. Taip užtikrinama, kad kova baigtųsi bent vieno iš kovojančių gaidžių mirtimi.

REKLAMA
REKLAMA

JAV teisėsauga teigia, kad gaidžių kapotynės dažnai yra susijusios su narkotikų, pinigų plovimo ir nelegalių lažybų verslais.

Dažniausiai vienoje kovoje sulaukiama statymų, kurie siekia apie 30 tūkst. dolerių. Gaidžių savininkai už savo augintinių teisę kautis turi mokėti 300 dolerių, o žiūrovai už įėjimą turi pakloti apie 30 dolerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų