REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žiemą kartais norisi valgyti kažką gaivaus ir lengvo. Yra įvairių galimybių, o vieną net nusižiūrėjau iš savo krikšto močios. Tai labai moderni ir veržli moteriškė, prisilaikanti visų įmanomų sveikos gyvensenos principų. Ji labai užsiėmusi, todėl virtuvei skiria nedaug dėmesio.  

REKLAMA
REKLAMA

Bet jei jau peržengia jos slenkstį, tai nusiteikusi pagaminti tikrai sveiką, maistingą, skanų  patiekalą, kuriam sugaišta maždaug 15, na, 20 minučių. Sėkmė būna permaininga, bet kai kurie receptai verti dėmesio. Pavyzdžiui, vištos krūtinėlė citrinų sultyse.  

REKLAMA

Šiam patiekalui, savaime suprantama, reikės vištienos krūtinėlės (geriau nešaldyta, bet tik atšaldyta), citrinų. Garnyrui ryžių arba (ir) morkų bei sviesto. Pradėkite nuo garnyro, nes jo paruošimas užims daugiau laiko. Pirmiausia nuskuskite penkias šešias morkas (2-4 žmonėms). Jas supjaustykite griežinėliais ir troškinkite truputėlyje vandens su sviestu. Nepamirškite pasūdyti ir įberti cukraus (morkos mėgsta cukrų!).  

REKLAMA
REKLAMA

Lygia greta galite užkaisti ryžius. Paskui išspauskite citrinas. Kiek? Dvi, tris, keturias - priklausomai nuo dydžio ir sultingumo. Citrinų sulčių turi būti tiek, kad supylus jas į keptuvę ir pakaitinus iki virimo, būtų galima jose pusiau panardinti krūtinėlės gabalėlius, supjaustytus piršto storio juostelėmis. Višta troškinama citrinų sultyse kelias minutes - kol pabąla (jei nesate tikri, kad mėsa jau paruošta, perpjaukite vieną gabalėlį pusiau ir patikrinkite, ar vidus irgi pabalo).  

Jei nesijaudinate dėl per aukšto kraujospūdžio, baigdami troškinti mėsą galite ją  pasūdyti. Į lėkštę dėkite vištienos gabalėlius, troškintas morkas ir (arba) ryžius. Užsigerkite mineraliniu vandeniu, o gal ir vyno lašeliu. Sako, kad šiuo patiekalu ypač susižavi iš JAV kilę svečiai.  

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų